Vierdaagse

Morgenochtend tussen vier en half vijf ’s ochtends gaat het gebeuren. Dan beginnen mijn vriend en ik aan de tocht der tochten: de Nijmeegse Vierdaagse. Pfffttt…. Na drie maanden waarin praktisch ieder weekend voor ons in het teken stond van wandelen, is het dan zo ver. Gek idee hoor. Nu moeten we het gaan doen. We gaan nu hopelijk de vruchten plukken van al die saaaaaaie wandeltochten.

Gisteren konden we in ieder geval alvast even proeven aan de magische Vierdaagse sfeer die me beloofd was. En ik kan je zeggen, jullie hebben allemaal gelijk. Er is iets magisch, er hangt iets speciaals in Nijmegen. We voelden het allebei. Zo reden we over de Via Gladiola waar de tribunes al opgesteld stonden en kregen beide kippenvel. Wauw… Ik weet nu al dat die Vierdaagse één grote tranentrekker wordt voor mij!

Weet ik het wel zeker?

Ook bij het ophalen van onze startbewijzen, was de sfeer goed te voelen. Iedereen heeft er zin in. Ondanks het feit dat we met z’n allen nog superver moeten lopen. Wat wel opvallend was, was dat de rijen bij de 50 kilometer het kortst waren. Is bijna niemand zo gek om dit te gaan doen? Ik vond eveneens het aantal vrouwen dat in de rij stond, ik en nog een andere dame, nog al weinig. De controleer-meneer keek dan ook een beetje gek op toen hij mij in de rij zag staan. Hij keek op mijn formulier en vroeg “Weet je het wel zeker? Je kunt nu nog wisselen.” De meneer die mijn bandje vervolgens omdeed, stelde dezelfde vraag. Oei… De spanning begin ik nu onderhand wel een beetje te voelen hoor!

Weet ik het dus zeker? Nee, nog steeds niet. Ik zal er echter wel aan moeten geloven, want mijn vriend en ik doen dit samen. Het is denk ik wel de ultieme relatietest. Hoe lief vinden we elkaar namelijk nog na die talloze kilometers? We shall see. Omdat ik graag mijn ellende met de wereld deel, ben ik tijdens de Vierdaagse gewoon weer live te volgen. Via mijn eigen Instagram stories, maar ook via de stories van het 52Challenge account. Heb je geen Instagram? Niet getreurd! Esther zal iedere dag al mijn video’s monteren tot heuse Vierdaagse vlogs die hier te zien zullen zijn. Zet je bakje popcorn maar alvast klaar.

De beste sokken

Gisteravond kreeg ik trouwens nog een superlief cadeau van de webshop damessokken.nl: drie paar Falke wandelsokken. Precies wat ik nodig had. Hiermee MOET ik die 200 kilometer wel gaan rocken! Hoe lief is dat? Damessokken.nl verkoopt trouwens ook allerlei andere sokken. Van de zachtste sokken ter wereld tot compressiekousen voor het hardlopen. Draag je geen damessokken? Dan kun je jouw hart ophalen op herensokken.nl. Hoort er ook bij, you’re welcome. 😉

Marijke

Marijke

Ik ben Marijke, een zogeheten #fitgirl met een gezonde dosis zelfspot die houdt van eten en stiekem best vaak in de gym te vinden is. Sinds mijn eerste 52Challenge in 2013 heb ik mijn leven omgegooid van rokende Mac-eter naar krachtpatser in the making. Hoe wil jij je leven veranderen?
Marijke