wandelen

Er zijn op zich niet veel dingen in het leven waar ik echt een gegronde hekel aan heb, maar ik heb zoals iedereen wel een aantal uitzonderingen op de regel. Zo heb ik bijvoorbeeld een diepgewortelde haat voor treinvertraging. Ik kan daar gewoon helemaal niks mee en loop mezelf echt op te vreten wanneer die omroepster door de speaker schalt met de vertragingsboodschap. Ik heb er simpelweg geen geduld voor. Wellicht ben ik daarnaast ook een beetje allergisch voor mensen die smakken. Ik zat gister bijvoorbeeld in de trein voor een dame die met veel lawaai een appel aan het eten was. Ik ben ergens anders gaan zitten… Ik kon het niet aan. Waar ik echter nog een grotere hekel aan heb, is regen. Die haat gaat best wel diep. Nu vraag je je misschien af waarom ik hier nou over begin. Dit heeft alles te maken met de voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Drie keer raden wat voor weer het afgelopen zaterdag was toen wij 50 kilometer moesten wandelen? Precies: het heeft de hele dag geregend.

Tot op het bot verkleumd

We waren de straat nog niet uit of de eerste regenbui diende zich al aan rond negen uur. De buienrader zei op dat moment dat het na elf uur wel droog zou worden. Naïef als we waren, geloofden wij dit. Ik weet na zaterdag in ieder geval zeker dat de buienradar liegt en dat je deze nooit moet vertrouwen. Heel af en toe was het zaterdag namelijk eventjes droog. Nou ja droog, het miezerde dan nog steeds. Tijdens de training stonden drie dingen centraal: wind, regen en kilometers lang op een dijk wandelen. Deze drie dingen zijn geen goede combinatie. Op de foto lach ik nog, maar na 42 kilometer niet meer. We waren tot op het bot verkleumd en besloten om met de tram terug naar Utrecht te reizen. Vanaf het station zijn we vervolgens terug naar huis gelopen, wat de eindstand op 44 kilometer bracht. Jammer dan.

Nuttige Vierdaagse training

Mijn hekel aan regen is na zaterdag zeker niet minder geworden. Maar goed, ik zie zaterdag wel als een zeer nuttige training. Tijdens de Vierdaagse heb je het weer ook niet in de hand. Dus in het kader van verwachtingen, is dit een hele goede geweest. Ik weet nu heel goed hoe het is om in de regen te wandelen en weet ook zeker dat een poncho onmisbaar is. We hadden gelukkig twee kleine paraplu’s mee, maar dat hield ons niet droog. Door de harde wind zijn deze paraplu’s ook redelijk overleden. Ik moet dus snel op poncho-jacht, want aankomend weekend gaan we weer wandelen en natuurlijk gaat het regenen.

Marijke

Marijke

Ik ben Marijke, een zogeheten #fitgirl met een gezonde dosis zelfspot die houdt van eten en stiekem best vaak in de gym te vinden is. Sinds mijn eerste 52Challenge in 2013 heb ik mijn leven omgegooid van rokende Mac-eter naar krachtpatser in the making. Hoe wil jij je leven veranderen?
Marijke

Latest posts by Marijke (see all)