fit in Amerika

Hoeveel fastfoodketens kun jij opnoemen in 60 seconden? Mocht je ooit in Amerika zijn geweest, dan ben je daar waarschijnlijk net zo’n koning in als ik inmiddels ben. Na 3 weken rondreizen en dit fantastisch land bewonderd te hebben, heb ik me ook vooral verwonderd over het slechte slechte slechte eten dat ze daar serveren. Het is ongelofelijk hoeveel mensen de grens van Obesitas ver hebben overschreden en hoeveel mensen op jonge leeftijd al streven naar eenzelfde toekomst. Het land van de donuts en burgers is nog vele vele vele malen erger dan ik had durven hopen. En dat zorgde ervoor dat ik een challenge had de afgelopen tijd, die een stuk moeilijker was dan ik dacht: 3 weken huwelijksreis was tevens ook 3 weken proberen niet als een vet monster terug te komen.

Fit voor de bruiloft

Afgelopen maanden ben ik als een dolle aan het trainen geweest om er natuurlijk op mijn paasbest uit te zien op mijn eigen bruiloft. Ook dat is zoiets waarvan ik altijd dacht dat ik dat niet zou doen: jezelf volledig in het zweet werken voor die ene dag… maar als het zo ver is, dan ga je er toch aan geloven. En dus ik ook! Na de Kerst was het mooi geweest en vernieuwde ik mijn sportschoolabonnement. Een voedingsapp werd gedownload en de strijd tegen de kilo’s was aan! En met resultaat mag ik wel zeggen, want ik voelde mij op mijn eigen bruiloft werkelijk een prinses in mijn jurk! En ook als ik naar de foto’s kijk, ben ik erg tevreden (haha, ja ja dat zeg ik gewoon!). En dat maakt het misschien wel zo vreselijk moeilijk om dan vervolgens alle remmen los te gooien op vakantie. Want het is niet een klein beetje cheaten wat je doet daar in Amerika, nee het is nog veel erger dan dat. Zelfs een cheat day in Nederland komt qua caloriewaarde niet eens in de buurt van de hoeveelheid shit die je hier te verwerken krijgt!

Om je een idee te geven: als je een ontbijtje wilt bestellen, dan krijg je nooit zomaar alleen eieren bijvoorbeeld. Daar zitten dan standaard altijd worsten, aardappels, spek en pannenkoeken bij. Als je echt geluk hebt, krijg je zelfs nog een muffin erbij. Amerikanen smikkelen dit zonder moeite weg (en ik heb dat met open mond zitten aanschouwen). Als je vraag om een simpele eieren met toast, geloven zij hun oren niet. In sommige restaurants willen ze dat zelfs niet eens maken “you can only order from our menu!”. En als ze het wel doen, dan is je toast doordrenkt van de boter en zwemt je scrambled egg in volle melk en vet. Tja, dan toch maar dat laatste, want een mens moet toch eten toch? Ik zal je maar niet vermoeien over wat er allemaal als lunch geserveerd werd! Als ik er aan terug denk, breekt het zweet me zelfs al uit!

Zo lang mogelijk zonder fastfood

Mijn doel was om zo lang mogelijk zonder fastfood door te komen. Als het niet hoeft, gaan we er ook niet aan beginnen! Maar tijdens onze roadtrip, waarbij we soms wel 6 uur per dag in de auto zaten, waren we behoorlijk aangewezen op de restaurants langs de weg. Dat betekende dat we meestal de keuze hadden uit Mac Donalds, Burger King, Taco Bell, Wendy’s, Subway, Panda Express, Danny’s… en zo kan ik nog wel even door gaan… Helaas zat er tijdens onze eerste twee weken niet heel veel anders op dan toch maar een pannenkoekje bij de Danny’s naar binnen te schuiven. Gelukkig wel met een beetje fruit en ze wilden het zelfs zonder slagroom serveren. Bofte ik even 😉

Ik heb tussendoor nog wel geprobeerd een beetje in beweging te blijven. Als we een hotel hadden met gym, dan stond ik op de loopband of hing ik aan de apparaten. Aan de kust kon ik zelfs een keertje buiten hardlopen omdat de temperatuur daar toch iets minder hoog was dan in het binnenland. Maar helaas heeft al dat proberen gezond te eten en het sporten niet mogen baten. De schade is een ergerlijke 4 kilo, waarvan 3 kilo vet! Pffff, het is maar goed dat ik niet in dit land woon zeg! Mijn lichaam is dol op het opslaan van vetten helaas, dus dan is zo’ vakantie een feestje voor mijn hoarder lichaam. On the bight side zijn de resultaten van mijn gezonde leven hier in Nederland nu natuurlijk wel weer extreem snel zichtbaar. Nu ik weer gezond eet en op regelmatige basis sport verbrand ik weer als een dolle! Over 2,5 weken mag ik weer op de weegschaal in de sportschool en ik heb zomaar het vermoeden dat ik al een groot deel van mijn verzamelde kilo’s kwijt ben. Alles voor de resultaten natuurlijk! Toch nog iets om blij mee te zijn 😉

 

Esther

Esther

Noem mij maar een challenge junkie met prestatiedrang. En toch ben ik nergens ‘het beste’ in. Ik zal nooit een hardloopwedstrijd winnen, zal nooit de sportiefste zijn… maar dat alles maakt me helemaal niet uit. Ik verbeter liever mijn eigen doelen. Mijn grootste drijfveer ben ikzelf dus, en iedereen die tegen mij zegt dat ik iets niet kan! (Hallo prestratiedrang!)
Wat ik van jou wil weten: welke 52 dingen wil jij aanpakken?
Esther