Royal treatment

Deze week kwam ik tot de ontdekking dat ik alweer een hele tijd geen ik-verwen-mezelf-moment heb gepakt, oftewel een royal treatment. Ook al heb ik een drukke agenda, dit zou mij hierin niet moeten tegenhouden. Het moment voor jezelf waar ik het hier over heb, kun je namelijk zo vaak doen als je wilt en het kost geen geld. Wil jij jezelf ook wel eens verwennen zonder dat je er eerst diep voor in je portemonnee hoeft te kijken? Die dure tas is leuk natuurlijk, maar jezelf verwennen kan ook op een meer laagdrempelige manier. Hoe? Simpel: door een klein beetje meer tijd te nemen voor jezelf. Wanneer heb je dat voor het laatst gedaan? Oh, je weet het niet meer? Of hoor ik je nu zeggen dat je daar geen tijd voor hebt? Lees dan vooral verder, want ik ga je vier redenen geven waarom jij jezelf eens een royal treatment moet geven komend weekend.

Wat is de royal treatment

Voordat je jezelf een royal treatment kunt geven, moet je natuurlijk wel eerst weten wat het precies is. Het begrip ‘royal treatment’ is een aantal jaar geleden ontstaan. Ik stond met m’n zus en een vriendin in de badkamer na een geslaagde stapavond. We bleven in die tijd geregeld een weekend bij elkaar slapen en maakten dan gezamenlijk gebruik van de badkamer. Gewoon voor de gezelligheid en omdat je in het weekend de tijd hebt om uitgebreid te douchen. Over dat uitgebreid douchen gaat het hier nou juist. The royal treatment is de meest uitgebreide douchesessie die je kunt bedenken. Gezichtsmasker, lichaam scrubben, masker in het haar, noem het maar op. Alles waar je doordeweeks te weinig tijd voor hebt of geen zin in hebt. The royal treatment is een moment voor jezelf. Je doet de deur van de badkamer dicht en alles voorbij die deur bestaat gewoon even niet. Het is alleen you, yourself en alle lekkere verzorgingsproducten die je in huis hebt. Klinkt goed toch?! Nog niet overtuigd? Lees dan de vier redenen 😉

Aandacht voor je lichaam geeft zelfvertrouwen

Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar aandacht voor je lichaam geeft zelfvertrouwen. Denk maar eens terug aan dat moment waarop je vol zelfvertrouwen de deur uit bent gelopen nadat je jezelf met veel zorg hebt klaar gemaakt voor de dag. Vlak voor vertrek keek je in de spiegel en je dacht: “damn, you look fine!” Zo werkt de royal treatment ook. Je bent na de douchesessie tot in de puntjes verzorgd en dat geeft gegarandeerd een lekker gevoel!

Meditatief moment

Zoals ik net al zei: het draait tijdens de royal treatment alleen maar om jou. Hoe fijn is dat? Niks of niemand kan aan je hoofd zeuren en gedachten kun je rustig de revue laten passeren. Je hoeft er even niets mee te doen, want je hebt een moment voor jezelf. Zie het als een goede mindfulness oefening en je zult met een ontspannen gevoel de badkamer uitkomen.

Uitgebreide verzorging

Wanneer je denkt dat zaken, zoals het smeren van een masker onzin is, heb je het mis. Je huid en haar hebben wel degelijk die extra verzorging nodig. Neem dus gewoon eens per week de tijd om je lichaam net wat meer aandacht te geven. Hydrateer, scrub en verzorg. Je huid en je haar zijn je dankbaar!

Op je gemak je benen scheren

Dan nog als laatste punt: tijdens de royal treatment kun je op je gemak je benen scheren. Het is vast niet zo dat je doordeweeks je benen niet scheert, maar dat moet natuurlijk altijd snel. Tel daarbij op dat je net wakker bent en je snapt dat het eindresultaat niet altijd even netjes is. Het kan goed voorkomen dat je er vervolgens ’s middags achterkomt dat er nog een landingsbaan van haartjes op je been staat. Wanneer je tijdens de royal treatment echt de tijd neemt voor jezelf, kun je op je gemak daadwerkelijk elk haartje op je been afscheren. Dit geldt eveneens voor alle andere plekken op je lichaam waar haar zit dat je niet wilt…

Marijke

Marijke

Ik ben Marijke, een zogeheten #fitgirl met een gezonde dosis zelfspot die houdt van eten en stiekem best vaak in de gym te vinden is. Sinds mijn eerste 52Challenge in 2013 heb ik mijn leven omgegooid van rokende Mac-eter naar krachtpatser in the making. Hoe wil jij je leven veranderen?
Marijke

Latest posts by Marijke (see all)