Nijmeegse vierdaagse

Met de Franse zon op onze hoofden en de kaart van Lille in de hand, liepen mijn zus en ik vier dagen lang door Lille. Ergens voelde het alsof ik aan het spijbelen was van mijn trainingsschema voor de Nijmeegse Vierdaagse. Ik ging namelijk tijdens het lange Hemelvaartsweekend vier dagen naar Lille terwijl ik eigenlijk 30 kilometer had moeten wandelen als voorbereiding op de Vierdaagse. Oh jeeh… Hoe staat het nou met die training dan?

Wandelvierdaagse in Lille

Nou, daar heb ik samen met mijn zus eens goed over nagedacht onder het genot van een lekker Frans biertje. Laten we het een welverdiend herstelbiertje noemen 😉 Wandelen hebben we namelijk zeker wel gedaan tijdens ons verblijf in Lille. Wij hebben onze eigen wandelvierdaagse gedaan waarbij we van terras naar museum en van historisch gebouw weer naar een terras liepen. In totaal hebben we maar liefst 57 kilometer afgelegd en 66.627 stappen gezet. Niet slecht voor een city trip van vier dagen toch?!

Goed, nu is die 57 kilometer natuurlijk verspreid over vier dagen en moet ik straks tijdens de Nijmeegse Vierdaagse vier dagen lang 50 kilometer wandelen. Dat mag alleen de pret niet drukken. Ik heb wel vier dagen achter elkaar veel gelopen en dat zie ik als een vorm van trainen. Ik heb in ieder geval niet stil gezeten en was bij thuiskomst zondagavond ook best wel moe. Heel misschien had ik zelfs een beetje spierpijn in mijn bovenbenen van het vele wandelen al die dagen achter elkaar. Dus dat wordt wat 18 juli…

Ik wil nieuwe voeten

De voorbereiding stopt hier echter niet. Ik ben afgelopen week ook bij een podotherapeut geweest omdat ik een aantal issues heb met mijn voeten. Zo heb ik last van een hallux valgus aan beide voeten, zijn mijn pezen aangedaan door mijn psoriasis waardoor mijn achillespees en mijn schenen vaak zeer doen en blijk ik nu ook overmatige slijtage in mijn grote tenen te hebben. Deze wikkelen hierdoor niet meer goed af. Het is een aardig lijstje aan het worden zo en het liefst had ik gewoon twee nieuwe voeten gekocht. In plaatst van dat, koop ik speciale inlegzolen. Oh well… Het is hopelijk een oplossing voor veel van bovenstaande issues. Die voeten van mij maken het wandelen en hardlopen namelijk niet heel makkelijk soms.

En ook qua outfit voorbereiding ben ik een stuk opgeschoten dit weekend. Zo heb ik ein-de-lijk een hoedje kunnen vinden die ik pas. Ik heb nogal een groot hoofd en dat betekent dat een normale vrouwenmaat hoed mij niet past. Een mannenmaat 59 past mij daarentegen perfect, maar zie maar eens een charmant mannenhoedje te vinden in die maat. Voor niet al teveel geld ook het liefst, want er is natuurlijk genoeg te koop. Het moet alleen nog wel een beetje passen in mijn budget. Die schoenen waren namelijk al duur genoeg voor zoiets lelijks dat ik na de Vierdaagse niet meer van plan ben om te dragen. Gelukkig was deze hoed maar 20 euro, is ‘ie nog redelijk charmant en zit ‘ie bovendien gegoten om dat grote hoofd van mij.

Live verslag op Instastories

Ik heb wellicht dus wel gespijbeld van het trainingsschema, maar ik heb mij alsnog bezig gehouden met de voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is maar goed ook, want op Tweede Pinksterdag staat er weer een 40 kilometer wandeltocht op het programma. Gevolgd door een wandelweekend waarin mijn vriend en ik beide dagen moeten wandelen. Zaterdag én zondag dus… Oei… Mocht je het trouwens leuk vinden om mijn wandeltraining live te volgen, dan kun je me volgen op Instagram. Ik zal een live verslag plaatsen in mijn Instastories!

Marijke

Marijke

Ik ben Marijke, een zogeheten #fitgirl met een gezonde dosis zelfspot die houdt van eten en stiekem best vaak in de gym te vinden is. Sinds mijn eerste 52Challenge in 2013 heb ik mijn leven omgegooid van rokende Mac-eter naar krachtpatser in the making. Hoe wil jij je leven veranderen?
Marijke

Latest posts by Marijke (see all)