no make-up

Sinds ik ben begonnen met mezelf uitdagen in 2013 staat er al een specifieke challenge op mijn lijstje. Op de een of andere duistere reden komt het er nooit van om deze challenge te doen of stel ik het stiekem toch uit. Het komt nooit goed uit zullen we maar zeggen. Nu vraag je je misschien af over welke challenge ik het nou heb en wat daar de big deal aan is. Het gaat om de no make-up challenge. Een week lang met een blote billen gezicht rondlopen. Voor mij een big deal, want ik ben al jarenlang getrouwd met mijn eyeliner, mascara en wenkbrauwpotlood. Ik draag niet veel make-up, maar zonder deze drie items op mijn gezicht ga ik doordeweeks nooit de deur uit.

Wat zien anderen aan mij?

Ik realiseerde mij gister alleen ineens dat ik zonder erbij na te denken, deze challenge gewoon al aan het doen ben. Ik loop al sinds vorige week vrijdag, op één enkel moment na, zonder make-up rond. Dus ook naar mijn werk. Niet omdat ik er bewust bij stil heb gestaan, maar omdat ik een ontsteking heb aan mijn ooglid. Zo eentje die je door het smeren van make-up lekker in stand houdt. Het is dan beter om eventjes geen make-up op te smeren en te wachten op een spoedig herstel.

Weet je wat de grap nu is? Dat mensen het geen eens echt doorhebben dat ik geen make-up op heb. Ze zien soms wel iets anders aan me. “Heb jij je bril niet op en lenzen in?” “Heb je iets anders met je haar gedaan?” “Ik zie iets anders aan je, maar weet niet precies wat.” Een enkeling viel het op dat ik geen make-up op had en dat was het dan. Waar was ik nou eigenlijk bang voor? Dat mensen zouden zeggen dat ik er gek of een beetje ziekig uitzie, want dat vind ik zelf namelijk. Niemand heeft echter zoiets tegen mij gezegd. Not even close…

Een leven lang zonder make-up

Ik weet ook wel dat schoonheid niet afhangt van een beetje make-up, maar ik weet ook dat het wel wonderen doet voor je expressie. Het geeft je net een beetje meer. Voor altijd met een blote billen gezicht door het leven gaan, zie ik dus niet zitten. Dit was een leuk experiment om er in ieder geval achter te komen dat de ideeën die ik over mijzelf heb, niet overeenkomen met wat anderen zien. Kortom: ik moet niet zo lelijk over mezelf denken. Een mooie les lijkt mij zo. Waar een ontstoken ooglid wel niet goed voor is 😉

Marijke

Marijke

Ik ben Marijke, een zogeheten #fitgirl met een gezonde dosis zelfspot die houdt van eten en stiekem best vaak in de gym te vinden is. Sinds mijn eerste 52Challenge in 2013 heb ik mijn leven omgegooid van rokende Mac-eter naar krachtpatser in the making. Hoe wil jij je leven veranderen?
Marijke