Vakantie doet iets met je! Althans met mij wel. Ik probeer eens per jaar lekker lang en ver op vakantie te gaan om extreem uit te rusten. Dat lukt meestal aardig, maar met alle verse energie die ik hier opdoe ontstaan vaak weer nieuwe ideeën, zodat ik me na mijn vakantie weer vol kan storten op en uitputten met alles wat ik zo leuk vind: schrijven en nieuwe ideeën voor 52 Challenge bedenken en in werking zetten. Maar dit jaar gebeurde er voor het eerst in mijn vakantie carrière iets nieuws… Niet alleen mijn hersenen spinden overuren, ook mijn lijf schreeuwde om sport en gezonde voeding.

Aftakeling in de keten der fitgirls

Sinds we in Sri Lanka zijn aangekomen eten we eigenlijk heel simpel wat de pot schaft. Zo gaat dat hier. Je verblijft vaak bij mensen in huis. De man des huizes zorgt voor de verhuur en moeder of vrouwlief zorgt voor de maaltijden. En daar zijn ze goed in… Heeeel goed. Maar zoals ik al schreef van de week, hebben de meeste mensen hier een serieus gewichtsprobleem. Dat gaat niet over 3 kilootjes te zwaar, maar eerder over 30 kilootjes of meer. En dat merk je in de porties die je krijgt. Maar ja, alles wordt hier met zoveel liefde en toewijding bereid en geserveerd, dus we doen natuurlijk ons uiterste best om alles netjes op te eten om zo teleurstellingen te voorkomen.

Het gevolg? Ik voel me al sinds dag één aftakelen in de keten der fitgirls. Af en toe maken we hier namelijk wel een serieuze wandeling, maar dat heeft niets te maken met de uren training die het afgelopen half jaar deel uitmaakte van mijn wekelijkse routine. Af en toe moet je natuurlijk zo’n periode kunnen hebben, maar mijn lijf deed hele andere dingen met die vrije tijd die het nu had.

Een nieuwe challenge

Zo kwam het dat ik, voor ik het wist, ineens een nieuwe challenge voor mezelf had bedacht. Komend jaar wil ik minimaal 12 medailles in 12 maanden verzamelen. Minimaal 12 hardloopwedstrijden om in ieder geval lekker aan het lopen te blijven. Dat betekent dat ik, als alles zonder blessures verloopt, ik in maart mijn eerste halve marathon ever ga lopen!!! Dat is wel echt een doel dat ik al een tijdje heb (een jaartje of 2). Ik heb inmiddels een bescheiden lijstje van leuke loopjes gemaakt en de eerste startbewijzen zijn binnen! Vul jij mijn lijstje nog verder aan?

– Vondelparkloop
– Valentijnsloop
– CPC
– Venloop
– Brettenloop
– Rotterdam kwart marathon
– Nike run: We run Amsterdam (of misschien wel Londen??)
– Dam tot Damloop
– Disneyland halve marathon
– Amsterdam halve marathon
– Zevenheuvelenloop
– Rotterdam Bruggenloop

Doe jij mee?

Natuurlijk werkt het altijd zo, dat als je niet kúnt, je juist heel graag wilt. En dus voel ik al weer twee weken de onrust in mijn benen om over een weekje bij thuiskomst weer lekker te gaan rennen. Komende dagen op de Malediven (want daar zitten we inmiddels) heb ik lekker de tijd om nog eens extra uit te rusten en alvast op zoek te gaan naar nieuwe gezonde recepten om na mijn extreem relaxte vakantie weer lekker fanatiek aan de slag te gaan! Doe jij mee?