Al zeven jaar lang heb ik op hetzelfde weekend in het jaar een afspraak met vriendinnen. Het laatste weekend van juni is voor ons al zeven jaar lang ons festival-weekend in Zeeland. Concert at Sea! Het is, na mijn verjaardag, het eerste wat ik in een nieuwe agenda schrijf. Al jaren op rij vermaken wij ons op de Brouwersdam en ieder jaar opnieuw is het een fantastisch weekend!

Stress!

Gisteravond, net te laat voor de wedstrijd, kwam ik weer terug van onze jaarlijkse weekend op Schouwe-Duivenland. Afgelopen weekend was het weer CAS-weekend. Wekenlang ik er naar uit, maar ook maakte ik me stiekem een beetje zorgen. Sinds twee maanden heb ik me namelijk in een nieuw avontuur geworpen: een nieuwe baan. Ondanks dat ik aardig wat daagjes vrij heb gehad al in die twee maanden, vergt die baan toch best iets van mijn energie. De berg werk, waar ik me wekelijks met veel plezier in werp, zorgt er ook wel voor dat ik soms uitgeput thuis kom en misschien zelfs nog wel wat stressig ben op de vrijdagavond.

Een jaar geleden bevond ik me in precies dezelfde situatie. Op vrijdagmiddag stapten we toen in de auto voor een welverdiend rustig weekend. Helaas had ik toen zo veel moeite met het loslaten van mijn stress en duurde het veel te lang voor ik mijn schouders kon ontspannen. Een flinke domper op een weekend waar we met z’n allen toch al maanden naar toe hadden geleefd. Mijn les van vorig jaar zorgde ervoor dat mijn challenge voor afgelopen week snel bedacht was: ik wilde er alles aan wilde doen om dit weekend zo ontspannen mogelijk in te gaan. Weg met de stress en tijd voor mindfulness!

Non-sekte-meditatie

Marijke is de grootste mindfulness fan van ons zevenen. Ik heb het ook een keer geprobeerd, maar ben toen vrij snel afgehaakt. Te zweverig voor mij! Het voelde als een sekte, waar ik geen deel van uit wilde maken. Maar destijds heb ik een belofte gemaakt, ik zou niet zomaar opgeven na deze ene ervaring. En dus zocht ik een non-sekte-setting voor een tweede poging mindfulness.

Vlak na mijn eerste drama ervaring, kreeg ik de tip van Marijke om de mindfulness-app te downloaden. Een app met mooie oefeningen die je op ieder moment van de dag kunt doen. Gewoon je oordopjes in en even een momentje voor jezelf nemen. Zo’n app vond ik in ieder geval een stuk beter klinken dan nog een keer zo’n sessie met mannen in lange witte gewaden bij te moeten wonen.

Keeping the tradition alive

Een week lang ging ik er mee aan de slag. Het beste moment om mijn momentje voor mezelf te pakken, leek me het moment dat ik mijn stress toch echt moest laten gaan: bedtijd. Zodra ik in bed lag, stelde ik de bodyscan in om mijn mind leeg te maken. Bevrijdend werkte het! Niet één keer heb ik het einde gehoord van de vijftien minuten durende scan. Voor die tijd was ik al lang en breed in een diepe slaap weggezonken. Zonder malende gedachten en zonder enige moeite lag ik iedere avond binnen no time te ronken. Magisch gewoon!

Een week lang goede nachtrust en mijn vastbeslotenheid om mijn stress achter te laten op kantoor, hebben geholpen. Een heel weekend heb ik kunnen genieten van de muziek, het zonnetje, de onbezorgdheid, gezelligheid en natuurlijk van het gezelschap van mijn lieve vriendinnetjes! Het voelt alsof ik op een kleine mini vakantie ben geweest! Maar dan echt een mini vakantie. Helaas is die voorbij gevlogen en rest me niets anders dan maar weer uit te kijken naar het laatste weekend van juni in 2015… Want ook dan gaan we weer! Keeping the tradition alive!