Vorige week deelde ik een van mijn favoriete gezonde snacks met je: bananenbrood. Maar er is nog een home made snack die ik eigenlijk nog veel lekkerder vind… Carrot Cake Brood! Dit recept is echt om je vingers bij af te likken en dat kan ook nog eens zonder enig schuldgevoel. Want hoewel je het idee hebt dat je een stuk taart zit weg te knabbelen, is dit tussendoortje echt heel verantwoord en gezond.

Voedingswaarden per plak

Kcal: 136,9
Koolhydraten: 21,7 gram
Eiwitten: 4,5 gram
Vetten: 1,7 gram
Stukken beter voor je dan al die voorverpakte repen uit de supermarkt en heel gemakkelijk te maken! Ook deze bak ik een keer in de zoveel tijd en snijd ik dan in plakken. De voedingswaarden zijn berekend op 10 plakken uit 1 cake. Die kun je invriezen en meenemen wanneer je wilt. Vers is het wel echt lekkerder, maar ook ingevroren en ontdooit is dit carrot cake brood nog steeds een heuse traktatie!

Dit heb je nodig

– 150 gram (spelt)meel
– 2 bananen
– 2 eieren en 1 eiwit
– 250 gram geraspte wortel
– 150 gram dadels in stukjes
– 20 gram walnoten
– lepeltje kaneel
– lepeltje speculaas/koekkruiden
– theelepel bakpoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen in een beslagkom en meng dit met het meel, de eieren, het bakpoeder, de dadels en de geraspte wortel. Dit kun je gewoon door elkaar scheppen met een lepel. Doe vervolgens de kruiden erbij en de walnoten in kleine stukjes gebroken. Zodra alles als een lekker deeg door elkaar geschept is, doe je het mengsel in een met bakpapier bedekt bakblik. Bak het een half uurtje af in de oven. En genieten maar! Zowel van het carrot cake brood als van de geur in je huis!
Bon apetit!