Nog maar twee weken en dan is het al weer 2015! Oh my wat is de tijd snel gegaan! Het lijkt pas zo kort geleden dat ik met vrienden om 12 uur champagne knallend aan de straat stond om 2014 in te luiden. Het jaar is gevlogen! En terwijl ik me besef dat ik nog geen oud en nieuw plannen heb en de Kerst shopping nog moet beginnen, ben ik me er ook van bewust dat 1 januari weer de tijd is waarop ik een bom nieuwe goede voornemens kan laten afgaan!

Een lijstje van goede voornemens

Geen idee waarom precies 1 januari nou zo’n geschikte datum is om alle goede voornemens in te laten gaan. Wellicht komt het doordat we rond twaalven toch allemaal even terug denken aan het afgelopen jaar en wat er nou precies van ons terecht is gekomen. Een nieuw jaar betekent schijnbaar een nieuw begin en hoe kunnen we dat beter inluiden dan met allerlei nieuwe plannen. Ik ben er wel een voorstander van hoor!

Vanochtend fietste ik door de stromende regen op mijn fietsje naar mijn werk en wilde ik eens te meer dat ik nog in luilekkerland was. Het is pas een week geleden dat ik nog met mijn billen op een tropisch eiland zat. Het leven kan snel veranderen zeg! Maar goed, terwijl ik dus lag te bruinen in de zon, was ik stiekem al bezig met dat lijstje van goede voornemens te maken. Niet eens met het doel ze in te zetten als goed voornemen voor het nieuwe jaar, maar puur als voornemen dat ik eigenlijk altijd maak tijdens mijn vakanties. Het zal iets te maken hebben met mijn totale lak aan beweging en het feit dat ik mijn calorie inname volledig lijk te zijn vergeten tijdens zo’n vakantie, want mijn goede voornemens zijn altijd iets in de trant van: gezond eten en meer sporten.

Nu was het vorige week natuurlijk mijn challenge om voor één keertje niet bezig te zijn met wat ik zou doen als ik thuis was. En dus plopte ik nog maar een biertje open en schoof ik nog een banana pancake naar binnen. Life can be good! Maar nu ben ik weer thuis en mag ik wél dat lijstje maken! Deze week ga ik los! Welke voornemens heb ik voor mezelf en met welke challenges kan ik zorgen dat ze gaan slagen. Mijn lijstje groeit gestaag! Komende maandag vertel ik je er graag meer over in mijn blog!

De perfecte stok achter de deur

Zelf ben ik meestal wel goed in het bewerkstelligen van minimaal een van mijn goede voornemens, maar een overgroot deel strand ook. Toevallig las ik afgelopen weekend dat bij de meeste mensen de goede voornemens als snel stranden. Dit blijkt vooral te komen doordat we vage doelen opstellen en geen stok achter de deur hebben. En dat zette mij en mijn lieve medebloggers aan het denken. Wij hebben namelijk de perfecte stok achter de deur… 52 Challenge! Daarom leek het ons nu ook wel leuk om samen met z’n alleen een goede voornemens collectief op te starten. Een gezamenlijke stok achter de deur, zodat wij én jullie samen onze goede voornemens tot een goed eind kunnen gaan brengen! Dus wie doet er met ons mee vanaf 1 januari?

Op Facebook kun je je aanmelden voor 52 Goede Voornemens, en laten zien dat ook jij vanaf 1 januari al je goede voornemens in werking gaat zetten. Je mag op die pagina je vrienden uitnodigen, vragen stellen, ervaringen delen en zo voorts! Alles om jouw doelen gaande te houden! Meld je aan en gebruik Twitter, Facebook en Instagram met de hashtag #52GoedeVoornemens om te laten zien hoe goed het gaat met jouw goede voornemens! Wij doen met je mee!

Let’s kick some ass!

Goede voornemens