Afgelopen week werd ik er door Facebook aan herinnerd dat Marijke en ik al meer dan 10 jaar vriendinnen zijn. Dat is dus 1/3 van mijn leven! HOLY! We zijn niet zomaar vriendinnetjes die af en toe een theetje doen ofzo. Nee wij zijn vanaf moment één dat we elkaar ontmoet hebben dikke buddies for life. We hebben samen gestudeerd en zijn samen afgestudeerd, zijn samen door Indonesië getrokken, runnen 52Challenge samen al 6 jaar lang, hebben (op letterlijk 2 weken na) tegelijk de liefde van ons leven gevonden en dus was het niet meer dan logisch dat deze super vriendin getuige was op mijn huwelijk. Je zou denken dat als twee mensen zo goed bevriend zijn, je wel alles van elkaar weet. En geloof me, ik weet een hoop van Marijke. Maar nu we niet meer in dezelfde stad wonen en onze drukke volwassen levens niet altijd meer helemaal lekker matchen, mis ik wel eens een update. Helemaal nu 52Challenge door deze drukke volwassen levens even in winterslaap is geweest (oeps!). Maar that’s what happens in life! Omdat het zo stil is geweest afgelopen weken, stelde ik Marijke 8 vragen die ik van haar wilde weten, maar die ook jij van haar moet weten voor het nieuwe challenge jaar!

Wat was afgelopen jaar voor jou je grootste overwinning op sportgebied?
Oef… Ik denk dat dit het lopen van mijn tweede halve marathon is. Met een goed trainingsschema van mijn coach heb ik toen tien minuten van mijn tijd afgelopen ten opzichte van de eerste halve. Ik liep zoals ik net al zei niet voor een bepaalde eindtijd, maar ik was wel echt megatrots! Heb ik maar mooi gedaan!

Ja! Je hebt een hardloopcoach in de hand genomen, wat is je doel dat je wilt bereiken met deze coach?
Mijn grote hoofddoel is niet geblesseerd raken door het hardlopen. Iedere keer als ik na een blessure weer begon met hardlopen, merkte ik namelijk dat ik wederom te hard van stapel liep. Met een nieuwe blessure als resultaat. Dat wilde ik niet meer. Ik ben gewoon een persoon die wel wat extra aansturing kan gebruiken op sportgebied. Ik heb iemand nodig die mij vertelt wat ik moet doen, passend bij mijn doelen. Daarnaast zorgt een hardloopcoach ook voor de nodige motivatie. Er is toch iemand die met je meekijkt tenslotte 😉

Mocht ik trouwens in het hele proces een stukje sneller worden op bijvoorbeeld de tien kilometer, dan is dat mooi meegenomen. Ik wil mij hier echter niet op blind staren. Het gaat mij niet om de eindtijd, maar om het plezier dat ik tijdens de run heb.

Waarom wil je nog een keer 12 medailles in 12 maanden rennen? En ga je dit jaar iets anders doen bij deze strijd om medailles?

Ik zat op Instagram de hashtag te bekijken die wij samen zijn begonnen. Op #12medaillesin12maanden gebeurt na onze challenge in 2016 nog steeds superveel. Allemaal mensen die geïnspireerd zijn geraakt door iets dat wij hebben aangezwengeld. Dat motiveerde mij vervolgens weer. Ik dacht terug aan de runners high en het intens trotste gevoel dat ik had na die twaalfde run. Bovendien wil ik de uitdaging nog een keer opnieuw doen zonder halverwege het jaar een blessure aan mijn schenen op te lopen. Dat heeft toen wel iets van het plezier afgesnoept. Dit keer wil ik het daarom écht goed doen.

Je hebt enorm veel bereikt op sportgebied, wat zijn jouw doelen nu nog?
Zonder blessures door het leven gaan en een beetje gezellig strak in het vel voor het ‘altaar’ verschijnen. Daar heb ik gelukkig nog even voor, maar die dertigerskilo’s blijven wel een dingetje. Na mijn vakantie (nu al weken geleden) zitten de kilo’s die ik er tijdens de vakantie aan heb gegeten er gewoon nog steeds aan…

Over reizen gesproken, ben je al een nieuwe reis aan het plannen? Waar gaat die reis naar toe?
Zeker, er zijn immers nog zoveel plekken op de wereld die ik wil zien! We zitten nu te denken aan de Kaapverdische eilanden om daar te gaan duiken deze zomer. De ABC-eilanden maken overigens eveneens nog steeds kans!

Wat was overall je grootste overwinning?
Ik heb het afgelopen jaar niet zozeer zaken overwonnen, het was eerder een jaar van grote mijlpalen. Het was vooral een jaar dat draaide om het vinden van een nieuw huis in Utrecht. Deze vonden we en we hoorden net voor de zomer dat we er die zomer ook nog eens mochten gaan wonen. Op de dag dat we de sleutel kregen, vroeg mijn vriend mij overigens ten huwelijk. Een mooiere start in een nieuw huis bestaat niet denk ik!

Verder heb ik het afgelopen jaar de kans gekregen om naast mijn werk een opleiding te volgen die ik net heb afgerond. Met een 8,3 nog wel! De postdoctoraal Digital Marketing Strategie & Leiderschap staat nu op mijn naam. Misschien telt dit toch wel een beetje als een overwinning.

Al je morgen het roer compleet om mocht gooien en tijd, geld en werk zouden geen rol spelen, wat zou je het liefst willen doen?
Dan zou ik de helft van het jaar niet in Nederland verblijven, maar de warmte opzoeken. Mijn psoriasis huid doet het gewoon niet zo lekker in de koude winter. Ik denk dat ik in ieder geval mooie verhalen zou willen schrijven, gekke dingen wil beleven en wil ontdekken. Ik denk overigens wel dat ik mijn werk zou gaan missen. Daarom zou ik alsnog mensen of bedrijven willen helpen op marketinggebied. Ik vind mijn werk namelijk echt heel erg leuk, maar zou het dan niet meer in loondienst doen.

Wat is jouw belangrijkste doel voor de komende 3 maanden?
Mezelf klaarstomen op hardloopgebied voor de eerste drie runs die in maart gepland staan. Ik doe mee aan de CPC loop in Den Haag, de Stevensloop in Nijmegen en de Zandvoort Circuit Run. Genoeg om naar uit te kijken denk ik zo!

Heb jij nog vragen aan Marijke? Stel ze dan hieronder!