American Pie In 20 Minuten

Als het even kan, probeer ik toch wel gezond te eten. Na een dag werken en de hond uitlaten sta ik dan vaak nog redelijk laat te koken. Omdat ik uiteraard geen zin heb om dan nog uren in de keuken te staan, zijn onze maaltijden vaak redelijk simpel en eten we met weinig variatie. Dat komt overigens ook door de berg allergieën die mijn vriend met zich heeft meeverhuisd toen hij hier kwam wonen. Het meest lastige daarvan is nog wel dat we geen tomaat en paprika kunnen eten. Daarmee vallen een hoop gerechten weg. Naast de kip, broccoli en couscous, heb ik soms wel eens zin in totaal iets anders en daarom vroeg ik voor mijn verjaardag het boek Good Food In 20 Minuten van Laurianne Ruhé. En tot mijn grote geluk, kreeg ik het van mijn collega’s!

Niet binnen 20 minuten

Wat ik natuurlijk had kunnen weten is dat ook Laurianne veel kookt met tomaat en paprika… dat is balen, want daarmee vielen een hoop recepten uit haar boek ineens in de categorie ‘alleen te eten wanneer ik alleen ben’. Maar goed, gelukkig heeft ze ook een aantal recepten bedacht die wij wél met z’n tweeën kunnen nuttigen en dus liet ik me de kans niet onbenut om met het boek aan de slag te gaan. Het eerste experiment werd een American Pie.

Natuurlijk was het verstandig geweest als ik eerst even het recept goed had doorgelezen. Dan had ik namelijk geweten dat dit recept ongeveer het enige recept in het hele boek is dat niet binnen 20 minuten gemaakt kan worden. Althans, als je zelf helemaal het gezonde deeg maakt. Omdat ik redelijk wat haast had deze avond, besloot ik voor de gemakkelijke maar ongezondere variant te gaan: hartigetaart deeg uit de diepvries. Voor jullie zal ik het officiële recept delen, maar de American Pie op de foto is dus de easy oplossing. Lekker was hij overigens zeer zeker wel, dus als je een keertje meer tijd hebt om te koken dan 20 minuten en de gezonde variant wilt maken… go for it! En laat me dan zeker weten hoe het was 🙂

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

  • 150 g Boekweitmeel
  • 100 g gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 50 g amandelmeel
  • Snufje zout
  • Geraspte geitenkaas
  • Springvorm van 22 cm
  • Bakpapier
  • Olijfolie om in te vetten

Voor de vulling:

  • 4 fijngesneden uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g wilde spinazie
  • 150 g paddestoelen (ik heb gewoon champignons gebruikt)
  • 2 blikjes tonijn op waterbasis
  • 150 g geitenroom
  • 2 eieren
  • Peper
  • Snufje zout
  • 100 g geraspte geitenkaas
  • Olijfolie om in te bakken

 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Meng alle ingrediënten van het deeg door elkaar en sneed het goed.
  3. Leg het deeg in een ondiepe taartvorm en zet het een uur in de koelkast.
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Bekleed de springvorm met het deeg.
  5. Fruit de uitjes en de knoflook en boeg daarna de spinazie toe.
  6. Pak in een andere pan de champignons en doe na een tijdje de tonijn erbij.
  7. Meng in een kom de room, eieren, peper en zout
  8. Schep dan eerst de spinazie op de bodem van de pie en doe daar bovenom de paddestoelen met tonijn.
  9. Giet het eiermengsel er overheen en strooi daar wat geraspte kaas overheen.
  10. Bak de taart af in de oven (het boek is een beetje onduidelijk over hoe lang, maar mijn taart stond met ander deeg zo’n 45 minuten in de oven en was heerlijk. Gevalletje zelf uitproberen dus 😉 )

Bon appetit!