Het klinkt allemaal zo romantisch, nog één laatste vakantie met z’n tweetjes voor de baby komt. Dat was ook precies de reden waarom wij deze reis boekten een paar weken geleden. Nog heel even een weekje hij en ik, de zon, het strand en extreem relaxen. Heerlijk! De andere kant van babymoonen is iets minder romantisch. Want je moet extreem veel regelen. Nog niet te spreken over die complete toilettas die je meeneemt! En waar ga je dan naar toe? Ik deel in deze blog mijn newbe Babymoon ervaringen met je!

Destination no Zikavirus please

Nou is het nog niet zo gemakkelijk om begin februari een plek te vinden waar het gegarandeerd warm is, geen Zikavirus of Malaria rondzwermt en waarvoor we niet ook nog eens 24 uur hoeven te vliegen. In de zomer Ian de keuze reuze, maar een zonovergoten non-Zikavirus is in de winter echt een ander verhaal. Uiteindelijk bleef er eigenlijk maar één plek over waar wij onze gegarandeerde relaxte-mooi-weer-babymoon konden vieren: Dubai! En dus vertrokken wij deze week voor 8 dagen extreem chillen in de woestijn van de Arabische Emiraten. Maar niet zonder goede voorbereiding. Want als je eenmaal 27 weken zwanger bent, is het niet zomaar even je koffer pakken en vliegen..

Fit To Fly

Het is wel even anders dan gewoon in het vliegtuig stappen voor een weekje weg, zo’n Babymoon. Vergeet niet dat je echt al best ver zwanger bent en dat je dus op van alles en nog wat voorbereid moet zijn! Te beginnen bij je Fit to Fly bewijs. Haal dit altijd even bij je verloskundige, samen met je zwangerschapsdossier. Op die manier weet je zeker dat je echt mee mag met de vlucht, en dat mocht er toch iets gebeuren op vakantie, de artsen weten wat de status en voortgang is van je zwangerschap. Ik moest met mijn 27 weken al mijn Fit to Fly laten zien, terwijl die grens bij Emirates eigenlijk pas bij 29 weken ligt. Gewoon in de tas ermee dus! Je weet maar nooit!

Nog zo iets waar je echt bij moet stilstaan, is of je goed verzekerd bent. Heb je een goede annuleringsverzekering? Want wat nou als je ineens niet meer fit genoeg to fly bent, dan wil je kosteloos thuisblijven toch? De kater is toch al groot genoeg. Maar check ook je reisverzekering goed. Hoe zit het met de dekking van de medische kosten als er onverhoopt ineens iets gebeurt? Je hoopt er niet op, maar je wilt ook niet onderverzekerd zijn als het compleet anders loopt dan gehoopt!

Je complete toilettas

Ongelofelijk wat je allemaal extra mee moet nemen qua toiletspullen als je zwanger bent, ten opzichte van een gewone ‘even een week er tussenuit’. Je moet namelijk rekening houden met een aantal dingen. Ten eerste is de kans dat je buik enorm groeit in die week immens! Daarnaast weet je natuurlijk nooit welke kwaaltjes morgen om de hoek komen zetten. Altijd beter safe than sorry dus! Inpakken kan dus maar beter ruim in plaats van beperkt. Dit is wat er allemaal in mijn tas ging:
Bepanthen zwangerschapsstriemenbalsem: tot nu toe heb ik nog geen enkele striem op m’n buik staan en dat wil ik graag zou houden. Ook als mijn buik komende week ineens ontploft. Thuis smeerde ik al twee keer per dag met deze balsem (‘s ochtends na het douchen en ‘s avonds voor het slapengaan). Maar nu mijn buik ineens harder dan ooit zal groeien in een week, wil ik het zekere voor het onzekere nemen. In de tas dus!
Inna zonnebrandcreme: misschien heb je al wel gehoord van het fenomeen zwangerschapsmasker. Dat is een soort masker van pigment dat je zwangere huid graag aanmaakt in de zon als je niet voldoende beschermd bent. En daar kom je ook niet zomaar weer vanaf. Als je niet uitkijkt kun je dus ook thuiskomen als een gevlekt monster in plaats van lekker bruin gebakken. Ook hier leek het mij verstandig om niet te besparen op een goede crème. En Inna is speciaal voor de zwangere huid. Factor 50 en factor 30 zitten dus in mijn koffer. Dat je niet bruin wordt van factor 50 is trouwens een fabeltje, al zal het inderdaad minder snel gaan dan met factor 20. Het scheelt dat ik zeer binnenkort toch mijn eigen benen niet meer kan zien, dus als die net iets minder bruin zijn dan na een gemiddelde zonvakantie, dan kan ik daar best mee leven.
– Rennie: een middeltje wat ik tot voor deze week nog nooit van mijn leven had gebruikt is Rennie. Helaas kan ik er sinds maandag niet meer omheen en blijkt het vooral in bed een heuse lifesaver op dit moment. Sinds deze week heb ik namelijk best te kampen met maagzuur en dat is geen pretje. In enorme voorraad mee op vakantie dus!
– Spertie: iets waar ik niet over hoef uit te wijden, maar wat ook geen zwangere vrouw moet vergeten is een tube Spertie. Het is niet iets wat je dagelijks zult gebruiken, maar ook dit is zo’n middeltje waar je juist op vakantie niet zonder wilt komen te zitten!

Volgens mij ben je nu wel good to go! Al zou ik wel even zorgen dat je even checkt welke kleding nog goed zit en of die bikini nog wel past 😉 fijne Babymoon!!