Het is zo moeilijk soms, om al dat lekkers in de supermarkt te laten liggen. Zeker voor mij, het type dat wel gezond wil doen, maar het mezelf het liefst zo gemakkelijk mogelijk maak. Ik ben zo’n type die zich laat verleiden door termen als ‘eat natural’ en ‘100% natuurlijke producten’. Ik zou zo graag geloven dat de producent geen leugens verkoopt. En dat als hij zegt dat ik een product koop van 100% natuurlijke producten, ik er ook vanuit mag gaan dat ik geen berg suikers, vetten en e-nummer naar binnen prop. Ik moet zeggen dat ik mijn maatje My Fitnesspal regelmatig inzet om zeker te weten dat ik me er niet in laat luizen. In de supermarkt scan ik dan snel even de streepjescode om te zien wat ik eigenlijk van plan ben om te kopen. En helaas kom ik dan vaak bedrogen uit.

Verleidingen

Maar goed, ik zou me daar dus wel de hele dag mee bezig kunnen houden. En laten we eerlijk zijn, gezond eten moet nou ook weer geen obsessie op zich worden. Het is soms gewoon prettig dat je weet wat je eet en toch afwisseling hebt. Iedere dag het zelfde eten is namelijk ook niet echt een spannend leven. En dus laat ik me dan soms verleiden tot een impuls aankoop waar ik later spijt van krijg. Want een smoothie uit een supermarkt flesje bevat toch echt veel meer calorieën dan de smoothies die uit mijn eigen blender komen. En de havermoutrepen per vier verpakt blijken zomaar boordevol suiker te zitten. Maar iedere dag een zakje met noten in mijn tas gooien, gaat op den duur ook wel vervelen. Afwisseling is toch echt wel het lekkerste.

Gelukkig kwam ik een paar weken terug Bites We Love tegen. Iedere week een box door de brievenbus met vier verschillende zakjes gezonde tussendoortjes. En nog lekker ook. Je kunt kiezen uit drie verschillende profielen: pure, power of pleasure, en er zit dus altijd wel een abonnement bij met bites waar je blij van wordt. Ik in ieder geval wel! Ik ontvang inmiddels al drie weken de pure box thuis. Een fijne mix van noten, superfoods, gedroogd fruit en (jum jum) pure chocolade.

Leuker en Gezonder

Na iedere box die je thuis hebt gekregen, kun je op de website jouw beoordeling geven. Op die manier kun je aansturen op bites you really love. Want doordat je iedere keer een waardering geeft aan de bites die je hebt ontvangen, wordt jouw profiel aangescherpt aan je smaak. Het is dus net als impulsief iets meenemen uit de supermarkt, maar dan leuker en gezonder 🙂

En mocht je nou, net als ik, je voedingsinname bij willen houden in My Fitnesspal, dan staan al die verschillende bites gewoon geregistreerd in de app. Dat is wel prettig! Helemaal als je dan iedere dag ziet dat je tussendoortje ook écht gezond is!

Wil jij ook iedere week jouw eigen bites door de brievenbus? Houd dan 52Challenge goed in de gaten! Want volgende week gaat mijn challenge helemaal over gezonde tussendoortjes en dan verloten we ook twee abonnementen van Bites We Love!