Vliegen in een helikopter

Soms komen er van die dingen op je pad die je al heel lang wilde doen, maar die gewoon nooit voorbij kwamen. En eigenlijk stond het misschien niet eens perse direct op je bucketlist, maar op het moment dat het zich aandiende wel! Zo ging dat bij mij met skydiven, de Kilimanjaro beklimmen en deze vakantie ook met het vliegen in een helikopter. Wanneer krijg je die kans nou? Dus als het zich aandient, moet je het met beide handen aangrijpen!

knikkende knietjes

En dus deed ik dat direct toen mijn kersverse man tijdens onze huwelijksreis voorstelde om met de helikopter over de Grand Canyon te vliegen. En daarmee werd mijn bucketlist binnen 24 uur met één item aangevuld en ook direct weer met één item ingekort!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het natuurlijk wel spannend vond. Zo groot en stevig ziet zo’n ding er nou ook weer niet uit. Als je eens rustig de tijd hebt om te kijken naar hoe zo’n ding de lucht in gaat en je je dan beseft dat die hele vliegmachine aan slechts twee wieken hangt, dan wordt dat vluchtje boven die Canyon ineens een stuk spannender. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dus best wel met knikkende knietjes de heli in ging. Helemaal toen bleek dat ik naast de piloot mocht plaatsnemen (op zich heel cool natuurlijk) en dat daar een glazen plaat in de bodem zat, waardoor ik tussen mijn voeten door in de diepte kon gluren…. brrrrr!

Verwondering en adrenaline

Die angst was gelukkig wel direct weg op het moment dat we de lucht in gingen. Mijn verwondering en adrenalinelevel won het van mijn eerdere bibbers. Het enige wat ik daarna nog kon denken was ‘dit is gaaaaaaf!’ Hetgeen ik dan dus ook maar bleef blèren in de microfoon. Het is goed dat de piloot en onze medepassagiers geen Nederlands spraken, anders hadden ze waarschijnlijk gedacht dat er iets mis was met mij. Maar toch, ik kan nog steeds niet anders dan zeggen dat dit echt ongelofelijk gaaf was!

Uiteraard was dat vliegen een extreem gave ervaring. Het hangen in de lucht en je langzaam heen en weer verplaatsen is toch echt een compleet andere ervaring dan vliegen in een vliegtuig. Maar dan ook nog zweven over een prachtig natuurgebied op plekken waar je te voet nooit zou komen, dat is in een woord fantastisch! Een half uur lang hebben we boven de Grand Canyon gehangen en ik heb echt de ogen uit mijn hoofd gekeken. Wat een ervaring!! Ik ben toch blij dat dit op mijn bucketlist stond (al was het maar een korte 24 uur) want dit had ik voor geen goud willen missen!