Chapter Two

Wat heerlijk dat ik eindelijk niet meer over gezonde voeding hoef te schrijven. Ondanks dat ik erg blij ben dat ik mijn gezonde voedingmaand heb volbracht, is het ook wel eens lekker om bezig te kunnen zijn met andere challenges. Het mooie aan een maand lang focussen op één onderwerp is, dat je vervolgens een hele nieuwe lijst challenges bedenkt. Het liefst was ik afgelopen maand gestart met hele andere dingen, maar nu een nieuwe maand is aangebroken, kan ik eindelijk aan de slag met mijn nieuwe uitdagingen. Hetgeen ik als eerste ben gaan doen is werken aan 52 Challenge. Afgelopen week stond in het teken van de toekomst van 52 Challenge. Hoofdstuk twee is aangebroken!

The future is now
Na ons interview in de Vriendin zijn we flink gegroeid in volgers. Dit is natuurlijk ontzettend leuk en juist dit heeft mij dan ook aan het denken gezet. Wat gebeurt er over een half jaar, wanneer wij al onze challenges volbracht hebben. Houdt 52 Challenge dan op met te bestaan? Ik zou het eeuwig zonde vinden. Zeker nu ik heb gemerkt hoeveel van jullie geïnspireerd worden om met ons mee te doen. Tijd dus om de toekomst onder ogen te gaan zien. Helaas kom je met nadenken alleen niet ver genoeg. Het was dus tijd voor actie.

Natuurlijk sta ik niet alleen in dit project. Ik moest mijn mede challengers natuurlijk wel inlichten over wat er allemaal door mijn hoofd spookte. Belangrijker nog, zij moesten ook de kans krijgen hier hun mening in te delen. Het blijft toch ‘ons’ project, en niet het mijne alleen. Zo zaten we dus vorige week zondag bij de Starbucks de ene na de andere enorme kop koffie weg te slurpen, want cafeïne is toch de motor voor het creatieve brein. Met pen en stapels papier zaten we druk te brainstormen en schetsen te maken. Al snel was me weer duidelijk waarom ik ooit dit project gestart ben met Nadja en Lotte, we liggen bijzonder sterk op een lijn. Over een ding waren we het vrij snel eens. 52 Challenge moet blijven voortbestaan! En eigenlijk kan dit maar op een manier… we zouden op zoek moeten naar nieuwe challengers die zich een jaar lang willen vastleggen op het wekelijks schrijven van een blog. Hoewel ik een half jaar geleden vrij snel Lotte en Nadja enthousiast had weten te maken, vreesde ik toch dat er niet al te veel van dat soort ‘gekken’ te vinden zouden zijn.

Een tweede puntje waar we het zelfde over dachten, was dat de website (met hoeveel liefde we deze ook hebben gebouwd begin dit jaar) toe is aan vervanging. Het moet strakker, mooier, overzichtelijker, maar vooral interactiever! Uiteindelijk moet het voor iedereen die met ons mee wil doen, gemakkelijker worden om mee te kunnen doen.

Werk aan de winkel
Mijn opdracht voor afgelopen week was duidelijk, er was heel wat werk te doen. In die enorme berg van ideeën moest ik orde gaan scheppen, zodat de relevante zaken eerst aan bod konden komen. Mijn zoektocht naar nieuwe challengers stond dan ook met stipt op nummer 1! De gene die ons volgen op Facebook, hebben wellicht gezien dat we een oproep hebben geplaatst. Het was bizar, maar waar… binnen twee dagen hebben we drie nieuwe bloggers gevonden die binnenkort van start gaan met hun eerste challenges. Volgende week gaan we ze aan jullie voorstellen via Facebook en die week erna gaan zij van start. De eerste opdracht was dus vrij snel een cross in the box.

De belangrijkste tip die ik kreeg van een collega, was dat ik moest gaan praten met andere mensen. Hoe meer je aan mensen vertelt dat je bezig bent met veranderingen, hoe meer deze mensen je zullen helpen aan nieuwe ideeën. Het was dus tijd om mijn LinkedIn account er eens bij te pakken en door mijn lijst van kennissen te scrollen en afspraken te maken met mensen die mij konden helpen met brainfarten. Het viel me op dat ik een verschrikkelijk creatief netwerk bezit, waarvan ik een heel groot deel heb aangeschreven. Ik geloof dat ik nu de kracht van LinkedIn zal gaan ervaren. Ik ben benieuwd hoeveel mensen bereid zijn om te helpen.

Business plan
Een contact was direct enthousiast om te helpen. Deze jonge onderneemster heb ik eveneens ontmoet bij de Marie Claire Starters Award, en bleek een super creatief brein te hebben. Hoewel we ‘even’ zouden gaan lunchen, zaten we al snel uren te kletsen over de toekomst van 52 Challenge. Het ene idee was nog beter dan het andere. Aan het eind van de lunch zat ik dan ook met een lijst aan ideeën, welke eigenlijk niet meer was dan één grote onoverzichtelijke hoop. Om daar orde in te scheppen, zal ik dus ook een heus plan moeten gaan schrijven (Ja, daar is ie weer… het business plan). Waar willen we naar toe met 52 Challenge en wat is de weg om daar te komen? Hoewel ik daar deze week nog geen tijd voor heb gehad, is het iets dat hoog op mijn lijstje staat en zal moeten gebeuren voor we verdere stappen kunnen ondernemen. Oftewel, I’m working on it!

Tot slot heb ik afgelopen week een aantal aanpassingen gedaan aan de website. Niet al te veel, maar een paar kleine dingen die al voor een beetje verbetering zorgen tot de nieuwe site online gaat. Zo kunnen jullie nu alle challenges zien die we nog op de planning hebben staan voor het komende jaar. Dat maakt mee doen natuurlijk al een stukje gemakkelijker! Er zit inmiddels dus echt schot in de zaak! Ik ben super trots op de plannen die er nu liggen en de veranderingen die doorgevoerd gaan worden. Jullie tips blijven natuurlijk meer dan welkom. Heb je ideeën, laat het me dan zeker weten. Misschien hebben jullie wel het beste idee van allemaal! En dat idee ken ik nu nog niet, omdat jij (nog) niet in mijn LinkedIn lijst staat. Dat risico wil ik natuurlijk niet lopen! Onze mailbox is geopend voor ieder idee en iedere tip!