Als je bij mij goed snuffelt door mijn huis, dan kom je wel tien verschillende kortingskaarten tegen van HelloFresh. Al sinds het concept van de maaltijdbox bestaat, ben ik namelijk zeer geïnteresseerd in het proberen van zoiets. Maar er is iets wat me keer op keer tegenhield. Als je niet volledig overtuigd bent van de meerwaarde ervan, dan is zo’n box toch best prijzig. En dus bleef het bij roepen dat ik het een keer zou moeten proberen, stapelden die kortingskaarten (waarmee je ook wel echt wordt doodgegooid overigens) zich op en werden ze nooit verzilverd. Tot ik vorige week dan toch eindelijk een impulsaankoop deed…

Eten wat de pot schaft

Al die tijd dat die bonnen bij mij ergens in een laatje lagen, kon ik wel twintig redenen bedenken waarom ik de box niet zou bestellen. Ik heb bijvoorbeeld Lactose intolerantie. Alle recepten met room, melk of crème fraiche zouden voor mij bijvoorbeeld al geen goed idee zijn dus. Of wat nou als je niet alles lekker vindt? Ik ben bijvoorbeeld geen grote visliefhebber. Als ik een heftig stuk vis zou moeten eten, is die box niet echt het beloofde feestje. Of stel nou dat je, zoals ik, niet iedere avond aardappels of pasta wilt eten? Ik ben nogal een psycho als het om maaltijden gaat (qua voedingswaarden), dus iedere dag ‘eten wat de pot schaft’ is misschien een wat té grote uitdaging voor mij.

En dan is er natuurlijk nog het punt dat je altijd maar thuis moet eten omdat je anders de halve box weg kunt gooien. En er kan niemand zomaar ineens mee komen eten, want dan heb je niet voldoende. Het hele idee is tenslotte toch dat je niet nog naar de supermarkt hoeft om je avondeten te fixen. Om eerlijk te zijn zag ik ook nooit echt het nut in van de maatlijdboxen. Kortom, ik had voldoende redenen om het niet te doen. En tóch bestelde ik dus zo’n box een week of twee geleden.

Mijn eerste echte maaltijdbox

Op Facebook kwam een advertentie voorbij van Marley Spoon, waarbij je drie maaltijden kon uitproberen voor slechts 11 euro. Tja, drie maaltijden voor twee personen bij de Appie zijn duurder dacht ik en de recepten in die box leken me niet verkeerd, dus was de bestelling snel geplaatst. Na jaren twijfelen en niet doen, had ik nu binnen één klik mijn eerste maaltijdbox ever besteld. En het mag gezegd worden, ik was er nog enthousiast over ook!

Dit is inmiddels al weer twee weken geleden en ik was al bijna vergeten dat die box deze week bezorgd zou worden. Maar goed, zaterdagochtend ging de bel en stond de bezorger voor de deur met mijn eerste echte maaltijdbox. Drie verse maaltijden: biefstuk met noodels, kip met aardappels en groenten uit de oven en een kikkererwtensalade. Mijn driedaagse Marley Spoon kookavontuur kon beginnen.

Of ik nou helemaal overtuigd ben na dit weekend, ik weet het niet hoor. Inmiddels heb ik twee maaltijden gekookt, maar was het net weer allemaal wat moeilijker dan ik zou willen. Mijn lieve vriend blijkt (daar is hij net achter) namelijk allergisch te zijn voor tomaten en paprika. Twee essentiële ingrediënten voor de meeste recepten… en zo ook voor de recepten uit mijn box. Het werd voor mij dus alsnog een puzzel om een maaltijd op tafel te zetten die voldoende groente bevatte, zonder dat ik mijn vriend vergiftigde.

Hoewel je per maaltijd netjes de ingrediënten krijgt die je nodig hebt en dus ook echt echt echt niets overhoudt (zelfs van de limoen werd de schil én het sap gebruikt), is het echt een berg eten per persoon. Wij hadden met z’n tweeën wel drie of vier dagen kunnen eten van deze twee tweepersoons maaltijden. Er verdween dus alsnog een hoop in de vuilnisbak. Want in een bakje bewaren voor morgen is niet handig als je tussen twee huizen pendelt. Daarnaast vielen vooral de voedingswaarden me echt tegen. Ik schrok me lam van het aantal calorieën per maaltijd! Ruim 600 per persoon! Niet echt een PBP proof maaltijdbox dus! :S

Het was overigens wel erg lekker! Maar ik geloof dat ik gewoon niet zo’n maaltijdboxen persoon ben. De challenge is te groot voor mij! Ik kan mijn maaltijden gewoon niet loslaten! Voor mij dus maar weer gewoon de supermarkt en mijn eigen creatieve recepten! Niets mis mee! En mocht je nog een kortingskaart zoeken van HelloFresh… ik heb er nog een paar liggen!