Het is alweer een half jaar geleden dat ik het helemaal zat was en de knop om moest. Na een zware periode waarin ik alles behalve lekker in mijn vel zat, heb ik de knoop doorgehakt en me ingeschreven voor Personal Body Plan. De resultaten op de website waren veelbelovend en hoewel ik mezelf nog niet echt zulke resultaten zag behalen, ging ik er vol goede moed in. Nu ben ik precies zes maanden verder en ik kan niet anders zeggen dan dat het de beste keuze is geweest die ik ooit had kunnen maken!

De perfecte versie van mezelf

Okee okee, je kunt mij nog niet vergelijken met al die afgetrainde lijven op de website. Het was mooi geweest als het me was gelukt om zo’n lijf te creëren in een half jaar. Maar ja, ik heb er ook langer over gedaan om mijn lijf te brengen naar waar het was toen ik de knoop moest doorhakken. Ik heb mijn lichaam jarenlang niet goed verzorgt doordat ik periodes kende waarin ik alleen maar mijn boekje te buiten ging en dan ineens weer een gezondheidswoede voelde en voedingsmiddelen als suiker en koolhydraten achterwege liet. Zo heb ik het eigenlijk mijn hele leven gedaan… paar kilo erbij, paar kilo eraf, paar kilo erbij, paar kilo eraf… dus waarom zou ik verwachten dat ik dan in een half jaar tijd de perfecte versie van mezelf zou kunnen creëren. Dat is onmogelijk natuurlijk!

Maar ondanks dat ik niet extreem laag ben in mijn vetpercentage en mijn blokjesbuik nog steeds verscholen zit achter (dag mag gezegd worden) een extreem dun laagje vet, heb ik resultaten geboekt waar ik meer dan trots op ben. Want de cijfers en de foto’s liegen er absoluut niet om! Ik ben namelijk in een half jaar tijd maar liefst 10 cm verloren van mijn schouders, 12 van mijn taille en nog eens 12 van mijn heupen. In totaal ben ik zo goed als 9 kilo lichter en heb ik flinke spieren opgebouwd die er niet alleen voor zorgen dat ik bijvoorbeeld geen kipfilets meer heb onder mijn bovenarmen, ook heb ik een berg minder lichamelijke klachten.

Ik had niet gedacht dat deze transformatie echt was

Mijn rug, die mij toch lange tijd terroriseerde, is nu stevig en (op een klein incidentje na) pijn vrij! Mijn Xbenen waar ik altijd zo’n hekel aan heb gehad, worden beduidend minder nu het vetpercentage van mijn benen afneemt en mijn houding is verbeterd naar een trotse houding met rechte rug! Het klinkt misschien allemaal to good to be true, maar zelfs mijn moeder zei bij het bekijken van mijn laatste voortgangsfoto’s “als ik je niet had gekend, had ik gedacht dat deze transformatie niet echt was”.

Mijn levensstijl is enorm veranderd. Natuurlijk eet ik echt nog wel chocolade en soms een stukje taart of drink ik een glas wijn. En dat is helemaal niet erg en ik voel me daar ook helemaal niet schuldig bij. Omdat het namelijk kan omdat ik er voldoende bij sport en de rest van de week wél gezond eet. Mijn trainingsschema van 4 keer per week sportschool en 2 keer per week hardlopen kan ik meestal niet waarmaken, maar in een gemiddelde week sport ik toch zo’n 5 keer en dat is maar liefst 5 keer meer dan voor ik begon. Je kunt denken dat het veel is, maar het went. Wanneer je een tijdje bezig bent met jouw persoonlijke plan, dan is het op een gegeven moment normaal dat je even gaat sporten voor de rest van je avond begint. Grappig genoeg merk je dan na verloop van tijd dat het niet goed voelt als je minder hebt gesport in een week. Dan begint er iets te kriebelen en heb je enorme behoefte aan een lekkere sportsessie. Als je mij een half jaar geleden had gezegd dat ik ooit zo iemand zou worden, dan had ik je niet geloofd… maar ik ben dus echt zo iemand geworden. Het kan dus echt!

Onthoud één ding heel goed

Ik kan dus wel zeggen dat het me heeft veranderd in een sportief persoon, met meer zelfvertrouwen, een kleinere kledingmaat en met minder kwalen! Wat een fantastisch resultaat! Maar het heeft ook voor iets anders gezorgd. Een soort van onzekerheid, dat ik het nog niet zelf kan. En dat creëren van dat gevoel doen ze verdomde goed bij PBP! Dus nu mijn half jaar voorbij is en ik trotst kijk naar mijn foto’s van een half jaar geleden in vergelijking met nu, bekruipt me de angst dat ik zonder ondersteuning van de app terug ga vallen. Dat ik weer dikker ga worden en dat het ‘wonen in de sportschool’ allemaal voor niets is geweest. En dus heb ik besloten om nog een half jaartje door te gaan. Zonder coach weliswaar, maar met app vol trainingsschema’s, voedingsvoorschriften en gedragslessen. Met vooruitziende blik kan ik nu al genieten van mijn resultaten over een half jaar. Want uiteraard gaan die er komen! Stel je voor dat mijn lijf dan lekker sterk, slank en gezond is! Nog sterker, slanker en gezonder dan nu! Ik kijk er met veel plezier naar uit.

Mocht je nou denken na het lezen van mijn blog: dat wil ik ook! Ik kan je Personal Body Plan zeker aanraden! Natuurlijk heb ik mijn down momenten gehad, maar dat hoort erbij! Ik heb mijn vreetbuien zo nu en dan, maar dat hoort erbij. Soms ben ik mijn volledige motivatie kwijt, maar ook dat hoort erbij. Dus als je wilt beginnen aan PBP onthoud dan wel één ding heel goed: het is hard werken en de resultaten komen niet vanzelf. Je zult echt zelf de discipline moeten opbrengen. Maar als je dat kunt, dan ga je genieten van jouw plan en kom je er gegarandeerd als een ander persoon uit! Een betere versie van jezelf!