Afgelopen winter ging ik buiten de grenzen van West op zoek naar de pareltjes van Amsterdam. En sinds dien staat ook nog steeds mijn eigen wijk op mijn lijst van ‘places to explore’. Want hoewel iedereen altijd grapt dat ik niet buiten de grenzen van mijn eigen veilige Amsterdam West kom, is er voor mij ook nog van alles te ontdekken hier.

Ineens iets nieuws

Dat komt ook omdat er in Amsterdam altijd wel iets verandert. Vaak heb ik het gevoel dat er binnen een dag ineens nieuwe tentjes uit de grond gepopt zijn. Zomaar zit er dan ergens iets nieuws en als ik me probeer te herinneren wat er daarvoor zat, dan lukt me dat vaak niet. En dat vind ik helemaal niet erg, want daarom houd ik zo van de stad. Daarom heb ik het veilige Limburgse Panningen ingeruild voor het grote Amsterdam. En daar geniet ik nog iedere dag van.

Er is dus altijd wel iets nieuws te ontdekken in Amsterdam (West). Niet alles is hip and happening natuurlijk, maar heel soms kom je een tentje tegen waarvan je weet dat het per direct je nieuwe favoriete plek is. Zo’n plekje kwam ik afgelopen zaterdag ook tegen. Ik werd door een vriendin meegenomen naar een nieuwe Pizzeria op de Reinier Claeszenstraat. Hij was net een maandje geopend en zij wilde er maar wat graag gaan eten.

Faam

“Wat zat er eerst dan?” Vroeg ik nog toen we binnenstapten. Want hoewel ik toch regelmatig door deze straat ben gefietst, was ik natuurlijk allang weer vergeten wat er ooit zat. Dat dit pand ooit een cafetaria was, is de buurt waarschijnlijk ook al lang en breed vergeten, want nu hebben ze Faam. Geen vette shoarmahap en kleffe pizza margaritha’s in een donker hol, maar een leuk en mooi restaurant, speciale pizza’s, overheerlijke anitpasti, kazen om je vingers bij op te eten en hele goede wijn. Wat wil een mens nog meer? Ik denk dat Faam een pizzeria is, zoals de Italianen het bedoeld hebben. En dat maakt Faam dus mijn nieuwe favo pizza place! Dat wil natuurlijk wel wat zeggen voor iemand die (bijna) nooit pizza eet…

Toen ik er afgelopen zaterdag zat en de twee mannen achter Faam sprak, wist ik meteen dat ik over hen wilde bloggen. Want deze mannen hebben begrepen hoe je mensen een leuke en fijne avond uit kunt bezorgen. Zij werken zich dan ook helemaal te pletter om een succes te makem van hun droom. Daar houd ik van! En hoewel het tot nu toe iedere avond volle bak is, vind ik dat mooie plekjes als deze nooit voldoende aandacht kunnen krijgen. Dus ben je ooit in de buurt, sla deze nieuwe hot spot van Amsterdam West dan absoluut niet over! Je mag er trouwens ook gewoon speciaal eens voor naar West komen… Je zult er geen spijt van krijgen, dat beloof ik!