gebakken havermout

Wat was die uitspraak ook al weer? Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Voor mij is dit zeker van toepassing. Ik vind mijn ontbijt oprecht de belangrijkste maaltijd van de dag. Zonder dat ontbijt start ik niet op en ben ik de rest van de dag niets waard en chagrijnig. Believe me, een chagrijnige Esther is geen prettig Esther. Het is daarom dan ook méér dan belangrijk voor mij om goed te ontbijten!

Geschikt voor het weekend

Je zou van zo iemand als ik dan ook verwachten dat ik mijn ontbijt goed afwissel. Hoewel ik er zelfs een challenge van heb gemaakt om nieuwe havermout recepten uit te proberen, is niets minder waar. Mijn all time favorite is nog steed overnight oats. Het is snel klaar te maken en de smaak en structuur zijn gewoon echt té lekker! En dus maak ik bijna nooit iets anders.

Toch heb ik ook nog een goede tweede gevonden. Het vergt wel wat voorbereiding als je er in de ochtend van wilt genieten, maar ik kan je beloven dat de smaak je in ieder geval niet teleur zal stellen. Ik probeerde gebakken havermout uit en dat is een klein taartje op zich! Overheerlijk en dus een echte aanrader! Misschien is het wel meer een weekend ontbijtje, want deze versie vraagt er wel om, om vers uit de oven gegeten te worden. Wie geen ochtendmens is en haast heeft ’s ochtends vroeg, kan dit ontbijt beter voor het weekend bewaren. En zeker als je probeert om door de weeks suikervrij te eten, is deze variant ook niet geschikt voor door de weeks. Maar lekker is het wel!

Gebakken havermout recept

– 50 gram havermout
– 120 milliliter melk
– 1 banaan
– 2 theelepels rietsuiker
– kaneel naar smaak
– boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet je bakschaaltje in
Prak je banaan met een vork

gebakken havermout

Doe de havermout, banaan, melk, suiker en kaneel in een kom en roer door elkaar
Doe het mengsel in je bakschaaltje

gebakken havermout

Bak je havermout in 20 minuten tot een ware traktatie
Voor een krokant korstje zet je de over op grilstand en laat je het schaaltje nog 3 tot 4 minuten in de oven staan.

gebakken havermout

Have a nice weekend!