Hoewel bij mij thuis de kasten vol liggen met koekrepen, havermoutrepen en snickers, moet ik er niets van weten. Mijn vriend stopt alles in zijn mond! En hij kan het nog hebben ook! Daarnaast is hij vooral ook heel snel overtuigd dat iets echt gezond is. Als er maar “lekker bezig” of “bewuste keuze” op staat, is hij om! En nogmaals: hij kan het hebben! Dus dan maakt het ook allemaal niet uit. Maar hoewel ik al die repen dus allemaal heel lekker vindt, kan ik het niet hebben. Al die suikers! Voor mijn gevoel kan ik die repen beter direct op mijn heupen plakken in plaats van ze op te eten. En omdat ik al die troep verbannen heb, zoek ik nu met regelmaat naar een betere variant. Een zelfgemaakte variant. Op dit moment heb ik een paar favoriete snacks die met regelmaat uit mijn oven komen en mijn gezonde bananenbrood is daar eentje van!

Het fijne is dat je met de ingrediënten oneindig kunt variëren om zo toch iedere keer weer een andere smaak te hebben. Dan gaat het niet vervelen! Ik bak iedere week een volledig brood en snijd deze dan in plakken om die vervolgens weer in te vriezen. Iedere dag neem ik dan een plak mee naar mijn werk. Voila! Een verantwoorde en mega lekkere snack voor tussendoor!

Dit is hoe je het gezonde bananenbrood maakt

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr meel
  • 50 gram kokosmeel
  • 60 gr dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Wat kun je allemaal voor lekkers toevoegen:

  • 50 gr pure chocola
  • 50 gram blauwebessen uit de diepvries
  • 50 gram frambozen uit de diepvries
  • 15 gr kokosrasp
  • 2 eetlepels cacao
  • handje rozijnen
  • of alles wat jij maar lekker vindt!

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Maak van de bananen samen met de dadels (zonder pit) een glad papje met een staafmixer in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het  het meel, kokosmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Meng tot slot al jouw toevoegingen door het beslag.

Doe een vel bakpapier in een cakevorm van +/- 23 cm en schep het mengsel erin. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af. Het bananenbrood is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden steekt. Haal het vrij snel uit de vorm om sompigheid te voorkomen. En genieten maar! Eetse!