Nu ik zwanger ben, zijn er een heleboel dingen die ik niet meer kan eten. En een heleboel van die dingen vind ik nou juist heel lekker! Een goede rode biefstuk, of een kort gebakken zalm. Om mijn vingers bij op te eten! Nou ja, de komende maanden even niet dus! Met mijn misselijkheid de eerste weken, bleef ik eigenlijk heel lang hangen in de zelfde recepten. Heel veel verder dan een ‘ongekruide avg’ kwam ik niet. Maar nu ik me weer stukken beter voel en dingen ook echt weer lekker vind, is het wat mij betreft tijd om lekker te kokkerellen. Waarom zou ik nog 5 maanden hetzelfde eten als ik ook gewoon lekkere dingen kan ontdekken met de ingrediënten die ik wél mag eten? Als steuntje in de rug kreeg ik het boek Een Broodje In De Oven van een vriendin. Een echte aanrader voor de zwanger vrouw die weer kan genieten van eten 🙂

In dat boek staat één echte favoriet! Ik ben namelijk dol op curry, maar eigenlijk maak ik dat nooit. Maar nu ik zwanger ben dus wel! Hah! Alles heeft zo zijn voordelen 🙂 Het fijne van dit recept is dat het zowel lekker is in de vega variant als de kip variant. Wat mij betreft komt deze bij ons de komende maanden nog vaak op tafel. Wat jij?

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

  • 125 gram mini maiskolfjes, in de lengte gehalveerd
  • 1 paksoi, in dikke repen gesneden
  • 400 gram kipfilet in blokjes of 1 blok tofu in blokjes
  • 3 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • zonnebloem- of wokolie
  • 400 gram rijst
  • eventueel kroepoek (wel lekker natuurlijk!!)

 

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Doe ondertussen twee eetlepels olie in een verhitte wok en roerbak de kipblokjes of tofublokjes. Haal ze als ze gaar zijn uit de wok en houd ze apart. Maak de wok schoon en droog deze goed af. Verhit de wok opnieuw en roerbak de mais, paksoi en de bosui in twee eetlepels olie. Voeg na 2 minuten de currypasta en de kokosmelk toe. Laat het geheel nog zo’n 5 minuten pruttelen. Verdeel de rijst vervolgens over de borden en schep de curry er overheen. Een beetje kroepoek erbij en smullen maar!

Ik ben benieuwd wat je van dit recept vind! En zoek je nog meer recepten tijdens je zwangerschap? Check dan zeker even het boek hieronder!