Het blijft een zoektocht die nooit afgerond wordt: de zoektocht naar gezonde tussendoortjes. Ik houd nou eenmaal van afwisseling, dus iedere dag hetzelfde eten is echt niet aan mij besteed. Toch is het nog niet zo gemakkelijk om goed vullende en dan ook nog eens koolhydraatarme tussendoortjes te vinden. Dus als ik er dan eentje vind, dan wordt die natuurlijk uitgeprobeerd en de beste van mijn baksels komen dan weer hier terecht. Deze gezonde kokosmakronen zijn een gevalletje: het proberen waard!

Zelf ben ik dol op kokos, mijn lieve vriend daarentegen iets minder. Ik zal mijn kokosbehoefte dus vooral zelf moeten bevredigen. En dat kan ik dus prima doen aan de hand van deze overheerlijke bollen. Je hoeft niet bang te zijn dat je extreem zondigt met deze koekjes, één zo’n lekkere gezonde kokosmakroon bevat namelijk maar 171 calorieën, 9,1 gram koolhydraten, 13 gram vetten en 3,4 gram eiwitten. En ze vullen echt heel erg goed! En anders kun je er altijd nog 2 nemen 😉 Ze zijn ook nog eens in een handomdraai gemaakt (met een klein beetje spierpijn)… Proberen dus!

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 150 gr kokosrasp
  • Snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Prak de banaan tot een glad papje en roer de kokos en het snufje zout er doorheen. In een vetvrije kom klop je de eiwitten stijf op. Let op, de eiwitten moeten echt heel goed stijf zijn. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden en dan mag het eiwit er niet uitvallen. Zie het als een goede spiertraining als je geen mixer hebt. Ik heb mezelf helemaal suf geklopt en spierpijn als gevolg;)

Spatel de eiwitten vervolgens voorzichtig door het kokosmengsel. Schep daarna met een lepel 8 hompen op het bakblik en schuif ze 15 minuten in de oven, tot ze lekker goudbruin zijn. Even af laten koelen en daarna kun je lekker smullen. Je kunt de makronen ongeveer 4 dagen bewaren, dus dat is dooreten of uitdelen. Succes gegarandeerd!