Na een jaar van mezelf uitdagen zou je denken dat er echt niets meer te verbeteren valt aan mij. Dat was misschien het idee toen ik begon met 52 Challenge… het worden van een perfecte versie van mezelf. Wat zou ik graag willen dat het echt zo werkt! Dat ik nog steeds heel netjes iedere dag mijn buikspieroefeningen doe, alleen maar gezond eet, minder koffie drink en nooit meer snooze. Als ik al mijn challenges vol had gehouden, zou ik nu een mega dunne en gespierde health freak zijn. Dat klinkt natuurlijk als een droom, maar aan de andere kant zou het ook wel wat vermoeiend zijn als ik die mega versie van mezelf was. Nooit eens uit de ban springen, altijd maar alles doen volgens het boekje… Dat is misschien ook niet echt de persoon die ik wil zijn. Daarom is het goed om altijd te blijven dromen van een perfecte jij. Hoe de 2.0 versie van jezelf eruit zou zien. En het is vooral goed om altijd bezig te blijven met jezelf te verbeteren.

Verbeterpunten ondersteund door een paar goede challenges

Blijven dromen is natuurlijk altijd goed! En wat is nou een beter moment dan gehoor te geven aan al die dromen over je fantastische zelf dan in de start van het nieuwe jaar. Omdat ook ik duidelijk nog een hoop te verbeteren heb na anderhalf jaar challengen, besloot ik om afgelopen week eens een lijst te maken van de dingen die ik komend jaar wil aanpakken. Daarbij heb ik direct een lijst van challenges gemaakt die daarbij passen. Want als ik mijn goede voornemens wil laten slagen dit jaar, dan kan ik maar beter zorgen dat ze ondersteund worden door een paar goede challenges.

Toen ik deze week begon met het lijstje van goede voornemens had ik verwacht dat ik al heel snel een lange lijst aan verbeterpunten zou hebben voor mezelf. Op vakantie was ik immers bezig met alle dingen die ik weer zou gaan doen, maar eenmaal thuis en mijn huidige leven overpeinzend, vond ik het allemaal zo slecht nog niet gaan. Wat waren nou echt de dingen die behoorden tot mijn ‘goede voornemens van 2015’? Het was een lastigere opgave dan ik dacht.

Sport

Vooral omdat er eigenlijk altijd een paar hoofdthema’s zijn op mijn lijstje van verbeterpunten: sport en gezond eten/afvallen. Het is echt niet zo dat ik mezelf veel te dik vind en lui, maar ik zoek wel altijd verbetering in hetgeen ik doe. Ondanks dat ik altijd eigenlijk wel sport en let op wat ik eet, vind ik dat er plek is voor verbetering. Zeker als ik de afgelopen weken even in oogschouw neem. Mijn sportschoolabonnement is afgelopen net voor ik op vakantie ging en ik was natuurlijk lange tijd geblesseerd waardoor ik niet kon rennen en hockeyen. Nu ik terug ben van vakantie en mijn blessure over lijkt te zijn, is het tijd voor een nieuw begin! Zeker met het oog op de Strong Viking Run die we (hopelijk ook samen met jou) gaan doen in maart, kan ik wel wat training gebruiken! Tijd dus om mijn sportdoelen eens op een tijdje te zetten en de 101 smoesjes over boord te gooien.

Gezond eten/afvallen

Dat resultaat ga ik natuurlijk niet behalen als ik onbeperkt Tony’s Chocolonely’s blijf eten. De laatste tijd heb ik vooral erg ongezond gegeten. Op vakantie gingen er natuurlijk de nodige biertjes in en lette ik totaal niet op de snacks en ontbijtjes die ik naar binnen schoof. Als je dan weer terug bent, merkt je dat het wel heel gemakkelijk is om in het zelfde eetritme te blijven hangen… Dagelijks krijg ik nog een pushbericht van mijn MyFitnessPal app dat ik mijn voeding moet invoeren. Meten is weten immers, maar ik negeer de melding tot op heden stug, omdat ik weet dat ik dan concessies moet doen in mijn huidige voedingspatroon. Maar dat slanke afgetraind lichaam, dat gaat er op deze manier ook niet komen natuurlijk… Tijd voor verandering dus!

Het jaar van mijn boek?

Maar misschien nog wel mijn allerbelangrijkste goede voornemen, is dat ik dit jaar eindelijk mijn eigen boek wil schrijven. Het plan ligt er al zo lang en mijn idee wordt door iedereen die ik er over vertel enorm goed ontvangen. Dat betekent dus dat ik er nu maar eens werk van moet gaan maken. Schrijven, connecties leggen met de juiste mensen en dan nogmaals schrijven! Dat boek komt er niet zomaar natuurlijk! En dat betekent dat 2015 het jaar van de bloed, zweet en tranen gaat worden, maar hopelijk ook een waarbij ik tegen het eind van het jaar, mijn eigen debuut roman in mijn handen kan houden! Oh my, wat klinkt dat heerlijk zeg! Aan de slag dus!

Doe jij ook mee met jouw eigen goede voornemens? Deel jouw goede voornemens op social met #52GoedeVoornemens!