halve marathon schema

Na die heerlijke run van vorige week heb ik het hardloopvirus weer helemaal te pakken! Het zal ook zeker te maken hebben met dat lekkere zonnetje en dat de dagen weer langer duren. Maar mijn hardloopschoenen zijn weer uit het stof getrokken hoor! En dat niet alleen, ook mijn plan om die halve marathon te gaan lopen. Want bij alleen maar roepen dat ik dit jaar graag een halve wil rennen, kom ik er niet natuurlijk. Daarom heb ik deze week maar daad bij het woord gevoegd en me ingeschreven voor de Halve van Haarlem, een hardloopschema samengesteld én een hardloopmaatje gezocht!

Het Halve Marathonschema

Gelukkig is het niet zo heel erg gesteld met me. Ik rende vorige week immers nog 12 kilometer. En dat zonder training… Met een beetje training, zou het dus niet zo lang moeten duren voor ik op die 21 kilomter zit. Maar aangezien ik dit keer wil proberen of ik zonder blessures kan rennen, en ook echt wel eens een week heb dat ik niet kan trainen en dan ook nog eens drie weken op huwelijksreis ga tussendoor, heb ik besloten een schema te zoeken waarbij ik rustig te tijd heb. Die halve is immers ook pas 24 september. Waarom haasten? Maar als ik dan toch de tijd heb om lekker te trainen kan ik maar beter zorgen dat ik goed fit ben in september en dat ik met veel plezier die halve marathon ren!

Via Runners World heb ik een schema gemaakt, dat helemaal past bij mijn tempo en mijn doel. In het schema kun je aangeven waarvoor je traint, wat je huidige snelheid is en hoe vaak je traint. En dan ook nog hoe lang je er over wilt doen. Als ik mijn schema mag geloven, dan loop ik die halve marathon straks in 1:56:23! Nou… het zal me benieuwen, maar het vooruitzicht dat het zou moeten kunnen, vind ik stiekem best leuk! En daarmee heb ik dus direct twee doelen waar ik lekker naartoe kan gaan trainen! Leuk!

Hardloopmaatje

Nou ken ik mezelf en weet ik dat mijn enthousiasme wat kan luwen op de momenten dat de lange afstanden even niet zo goed uitkomen. De momenten dat ik niet echt zin heb om even 1,5 uur te gaan rennen in het weekend. Gewoon omdat het regent, omdat het warm is, of omdat ik gewoon geen zin heb. Wat ik nodig had, was dus een stok achter de deur. En daarom ben ik op zoek gegaan naar een hardloopmaatje. Ik ken natuurlijk nog helemaal niemand in Haarlem, dus eenvoudig was dat niet. Maar dankzij mijn buurvrouw, die mij wees op de app Nextdoor, heb ik een leuk maatje gevonden, die voor hetzelfde doel aan het trainen is als ik.

Gisteren hebben we voor het eerst samen gerend en ze had direct een goede invloed op me. Zij stelde voor om lekker 12 kilometer te rennen, iets wat ik in mijn eentje echt nooit gedaan zou hebben. Maar we liepen op een heerlijk tempo (wat overigens 15 sec. sneller was per km dan mijn 12 kilometer van vorige week) en renden al kletsend zo die 12 kilometer uit. Voor ik het wist was ik weer thuis. Tevreden, voldaan en trots. Want ik had de smaak duidelijk weer te pakken. Ik heb dus direct mijn agenda gepakt voor komende week en mijn trainingen staat er roodomlijnd in! Nu maar hopen dat het zonnetje ook snel weer terug komt, want dat helpt natuurlijk wel bij mijn hardloop zin. Maar die halve marathon… die gaat er komen hoor dit jaar! Mark my words!