week 3

Een weekje challengen tijdens mijn vakantie in Portugal, best lastig. Uiteraard wil ik mijn mede vakantieganger Iris niet te veel lastig vallen met moeilijke uitdagingen, maar ook vind ik het laf om een hele simpele challenge voor mezelf te stellen. Ik wil uiteraard echt bezig zijn met veranderingen in mijn dagelijkse routine. Aangezien ik al bijna twee jaar niet meer op vakantie ben geweest door mijn afstuderen en het vele werken, lijkt het me best een uitdaging om eens bewust bezig te gaan met rust en dingen waar ik echt gelukkig van word. Mijn uitdaging voor deze week was dan ook ‘iedere dag iets doen waar ik echt gelukkig van word’ -hetgeen eigenlijk hetzelfde betekende als ontstressen-. Hoewel ik aan het begin van mijn vakantie er nog heilig van overtuigd was dat er geen greintje stress in mijn lichaam zat, ben ik van mening dat een beetje extra geluk, tijdens een weekje zon, geen kwaad kan.

Stress
De afgelopen jaren ben ik op een behoorlijk tempo doorgegaan. Studie, werken en natuurlijk mijn projectjes van de afgelopen maanden, mijn eigen bedrijf en 52 Challenge. Ik zat lekker in de ondernemers flow en ik had dan ook geen enkel idee dat het me zwaar zou gaan vallen om dit alles een week los te moeten laten. Net voor we het vliegtuig in stapte checkte ik nog een keer mijn mail. Drie berichten vroegen mijn directe aandacht, maar ik zou voor drie uur in de lucht hangen en ik had geen idee of ik daarna nog wel wifi zou hebben. Stress! Het idee van een week lang geen internet bezorgde me gigantische kriebels en een zweetaanval. Tijd om te ontstressen dus.

Uiteindelijk viel het mee en moesten we het alleen de eerste avond zonder wifi stellen. Onder lichte dwang, moest ik dus wel mijn gedachten op iets anders zetten. Met een lekker diner aan de boulevard van Olhão en een fles wijn in de koeler bleek dat nog best een makkelijke opgave. Met mijn challenge voor deze dag nog voor de deur, bestelden we een overdosis aan Portugese chocolade toetjes. Heerlijk! Onder het mom van ‘het is vakantie en volgende week kunnen we weer gezond doen’ stapten we voldaan en met overvolle buik weer naar buiten.

Shop till you drop
Ook dag twee was een verleiding der vrouwen, waar ik aan toe gaf. In het pittoreske Tavira heb ik na een serieuze sightseeing sessie toegegeven aan een klein mode boetiekje dat wij ongeveer hebben leeg geshopt met z’n tweeën. Ook dit keer met een klein excuus in mijn achterhoofd ‘ik kan het allemaal dragen voor werk, dus ik heb het -zogenaamd- écht nodig. Gelukzalig stapte ik naar buiten met een tas vol mooie spulletjes, waar ik nu nog steeds verliefd op ben. Gevalletje money well spent dus.

Ik had inmiddels ook een kleine bucketlist met gelukmakende to-do’s voor deze week. Een ervan was Churros eten. Ik ben dol op deze vette gefrituurde deegslierten, en waar kunnen ze deze nou beter bereiden dan in het land van afkomst, Spanje. Tijdens een dagje Sevilla zou ik dan ook niet rusten voor we deze snack hadden genuttigd. Het moment waarop ik dan eindelijk mijn vette snack kon versmaden, was precies zoals ik het me had ingebeeld. Veet te snel, te veel eten en vervolgens misselijk op sight seeing tour. Love it! Achteraf blijkt toch dat ik het Nederlandse recept beter vind, dan dat van die Spanjaarden. Gelukkig wonen wij hier!

Puur Geluk
De rest van de week stond vooral in het teken van mooie dingen bekijken, maar belangrijker nog, op bezoek bij Frederieke, een lief vriendinnetje dat vorig jaar is geëmigreerd naar de Algarve. Om jullie een gedetailleerd verslag, van dag tot dag, te besparen, ik heb een prachtige week gehad waarbij ik fantastische sceneries heb aanschouwd. Als je dan voor zo’n mooie kust staat, met fel blauwe zee, dan geniet je volop. Ik heb me meerdere malen beseft dat ik dol gelukkig ben met mijn leven op dit moment. De drang naar wifi was imiddels ver te zoeken en ik kwam oprecht tot rust. Geluk kan in een klein hoekje zitten.

Toen het bericht kwam dat eerst de Womenize website plat lag, en vervolgens de 52 Challenge site, kon ik eigenlijk maar aan één dingen denken: het komt allemaal maandag wel. Amanhã, amanhã! Ik kan me prima vinden in deze heerlijke relaxte Portugese sfeer. Om te proberen deze flow nog één weekje vast te houden, zal mijn challenge voor komende week mij verbieden om social media en mail te checken op mijn telefoon. Gewoon even net alsof doen dat ik geen wifi heb. Wat een rust!