De beste plek om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten is voor mij op dit moment absoluut Instagram. Als je een groepje mensen volgt die heel toevallig dol zijn op gezond eten, dan wordt je al snel dagelijks doodgegooid met foto’s van de meest lekkere recepten. Meestal ook nog suikervrij, laag in koolhydraten of boordevol superfoods. Sinds een tijdje heb ik mijn eigen Instagram account weer onder het stof vandaan getrokken en zit ik dagelijks foto’s af te speuren in mijn timeline.

Yum Yum!

Vaak ben ik niet eens opzoek naar recepten, maar toch klik ik met regelmaat op linkjes in bio’s om een kijkje te nemen op al die voedingsblogs vol gezonde recepten. Vorige week zag ik ineens iets voorbij komen waarvan ik nooit had gedacht dat het een goede combi zou zijn. Laat staan dat ik überhaupt ooit aan deze drie ingrediënten tegelijk heb gedacht. Banaan, kaneel en pindakaas. Gewoon gemengd bij elkaar in een bakje en eten maar. De reacties onder deze foto waren zo lovend dat ik het zelf natuurlijk ook uit wilde proberen. Yum yum! Een ideale snack voor in de avond als je trek hebt in iets lekkers, maar liever niet direct die zak chips open trekt.

Geïnspireerd door deze late night snack en mijn havermout challenge, kwam ik daardoor op een ideetje. Zou ik misschien ook suikervrije muffins kunnen maken van dit goddelijke mengsel. Wie niet waagt, wie niet wint! En dus ging ik het gewoon maar proberen. Het resultaat was absoluut niet slecht. Ik denk dat ik nog een beetje de juiste balans in ingrediënten moet zoeken, maar zo uit de losse pols fungeerden deze cakejes echt als prima ontbijt! Misschien kunnen jullie me helpen bij het finetunen van de ingrediënten. Maar volgens mij hebben we hier een absolute ontbijthit te pakken!

Havermout Banaan Kaneel Pindakaas Muffins

Doe 100 gram havermout in de keukenmachine en maal fijn tot een soort meel. Doe er vervolgens 1 banaan, 1 eetlepel kaneel, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel honing, 2 eieren, 1 theelepel bakpoeder en een scheutje melk bij en mix dit alles tot een cupcake achtig deeg. Niet te vloeibaar, maar wel gemakkelijk in de vormpjes te gieten. Voeg zoveel melk toe als nodig is.

Verdeel het deeg over de vormpjes (niet tot de rand vullen omdat ze nog gaan rijzen, ongeveer 2/3) en plaats deze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat ze even afkoelen en smullen maar!!

Ik ben echt heel benieuwd naar jullie reacties! Smaakten ze goed?