Oncharmante stoere vrouwensporten

Stoere sporten vind ik best wel leuk! Nou ben ik nooit het type geweest dat veel plezier haalt uit ballet of streetdance (no offence voor de fanatiekelingen onder ons!). Je kon mij beter laten crossen door de bossen op een groot paard of lekker mijn knieën laten openhalen op het hockeyveld. Je kunt me absoluut paaien voor surfen en skiën en komend jaar ga ik, na veel zeuren van mijn vriend, proberen of de racefiets ook iets is voor mij. Kortom, als het snel gaat, ruw is en ik niet in de diepte kan vallen (want hoogtevrees heb ik dan weer wel), vind ik het leuk! Geef mij maar een challenge, ik ga em graag aan!

Stoere sport

Zo was ik ook snel te paaien voor het beklimmen van de Kilimanjaro. Er was maar één filmpje nodig om mij te overtuigen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat dit kwam door de prachtige landschappen die ik zag. Want reizen is nog zoiets waar ik dol op ben! Eigenlijk was ik compleet blind voor de overnachtingen in tentjes en de dikke kleding die de mensen droegen op het filmpje (lees: extreme kou en slapen in tentjes… brrrr!). Volledig geënthousiasmeerd door die prachtige natuur dacht ik maar 1 ding: ik wil ook!

Dat was dus een JA tegen de Kili-Challenge. Een JA tegen het beklimmen van een 6 km hoge berg. Gelukkig niet met pikhouweel (want daar is die hoogtevrees weer), maar gewoon over wandelpaden. Maar toch, het zal niet gemakkelijk gaan worden met die hoogte en de kou, weinig slaap… Zo kan ik nog wel even doorgaan. En daarmee wordt het omhoog wandelen van een berg toch wel echt een stoere sport volgens mij! Cool! Maar toch zit er één enorm nadeel aan stoere sporten als deze… er is gewoon geen charmante manier voor een dame om hieraan deel te nemen!

Degelijke bergschoenen

Ik snap ook heus wel dat ik niet op mijn naaldhakjes die berg op kan, maar moet de kleding waarin je zo’n sport beoefent werkelijk zo lelijk zijn? In aanloop naar het trainingsweekend dat we vorige week hadden in de Ardennen, ben ik toch maar eens op zoek gegaan naar een paar degelijke bergschoenen. Niet omdat ik nou heel graag 270 euro uitgeef aan een paar fikse stappers, maar wel omdat ik ze nodig zal gaan hebben. Een hoop geld voor een paar schoenen die te lelijk zijn voor het daglicht (maar echt!). Maar er zat niets anders op dan toch maar aan het passen te slaan en mijn ogen dicht te knijpen. Volgens de beste man in de winkel moest ik niet voor de mooiste schoenen gaan, maar voor de schoenen die het lekkerste zaten… Deze man begreep echt niet dat geen enkel paar van deze schoenen echt mooi is!

En nu heb ik dus een paar bruine leren blokken (want zwaar zijn ze ook) van 275 euro gekocht, die nog voelen alsof je op skischoenen loopt waar plateauzolen onderzitten. Volgens de verkoper moest ik ze nog maar eens goed inlopen. Maar waar loop je deze schoenen in hemelsnaam in als je er niet mee gezien wilt worden?! Zucht!

Super leuk hoor die stoere vrouwen sporten, maar kan niet iemand iets gaan doen aan het design van dit soort producten? Voor dat geld had er toch op zijn minst een designer overheen kunnen gaan toch? Mocht je me nou binnenkort ergens zien lopen met deze schoenen, doe dan maar net of ze er niet zijn 😉