Iets meer dan een jaar geleden deelde ik een eigen gemaakt granola recept, dat werkelijk zo lekker is, dat je je vingers er bij op zou willen eten. Maar echt, heel lekker! Ik weet niet hoe dat gaat met jou en recepten, maar als ik eenmaal iets heb bedacht en het vaker maak, dan evolueert zo’n recept. Eerst gebeurt dat omdat ik alle ingrediënten, behalve één in huis heb, en dan dus maar een vervanging zoek in plaats van dat ingrediënt opnieuw te kopen. Dan gebeurt het omdat bepaalde ingrediënten uitverkocht zijn, of uit het assortiment van de supermarkt zijn gehaald. Wat er daarna gebeurt, verschilt van keer tot keer. De ene keer baal ik enorm van mijn veranderde recept en de andere keer overtref ik al mijn eigen verwachtingen, omdat ik zo iets lekkers heb gemaakt dat ik het zelf bijna niet geloof. Nou, dat zelfde is dus gebeurd met mijn home made granola.

Ik zei het hierboven al he, mijn eerste versie was al verslavend lekker! En ook nog eens hartstikke gezond trouwens. Er was dus eigenlijk geen enkele reden om het recept aan te passen. Maar wat ben ik blij dat mijn nieuwe supermarkt in Haarlem geen quinoavlokken verkoopt en dat de agavesiroop uitverkocht was. Want wat ik nu heb gefabriceerd is niet alleen veel lekkerder, het is ook nog gezonder! Win win dus! En omdat ik graag mijn liefde voor lekker eten met jullie deel, hierbij mijn recept voor de best geëvolueerde home made granola ever! En tegenwoordig maak ik maar gewoon lekker veel, want ook vriendlief eet een bordje per dag mee tegenwoordig! Van dit recept kun je een week lang met z’n tweeën eten.

Dit heb je nodig

  • 200 g. Havervlokken
  • 100 g. zonnebloempitten
  • 100 g. pompoenpitten
  • 100 g. boekweitvlokken
  • 40 g. lijnzaad
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 eetlepels dadelstroop

Zo maak je deze goddelijke granola

Doe de havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, boekweitvlokken en het lijnzaad bij elkaar in een grote kom. Meng dit met de zonnebloemolie, dadelstroop en de kruiden. Verdeel je granola over een bedekte bakplaat en schuif het ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Schep het tussendoor een keertje om schuif het nogmaals 12 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten zodat het niet aanbrandt. Laat de Granola eventueel achteraf nog even in de oven staan met de deur open, daar wordt het nog net iets knapperiger van. 

Voedingswaarde in de home made granola 2.0

1 portie van 60 gram (ongeveer 4 eetlepels) bevat: 254 calorieën, 15,3 gram vet, 8,7 gram eiwitten en 26,2 gram koolhydraten. Dit is zonder yoghurt of kwark uiteraard. Ik eet het ‘t liefste met 225 gram Skyr, maar het kan ook heel goed met halfvolle yoghurt of magere kwark! Smakelijk! En laat me vooral weten wat je er van vond!!