Queal

Ontbijt als een koning! Het ontbijt is tenslotte de belangrijkste maaltijd van de dag! Althans, voor mij dan ūüôā Zonder goed ontbijt begin ik chagrijnig en met weinig energie aan de dag. Vriendlief en ik nemen dan ook iedere ochtend flink de tijd voor ons ontbijt. Daarin zijn we gelukkig een goede match ūüėČ Meestal zitten we van 7:00 uur tot 7:30 uur aan tafel te ontbijten, voor ik nog eens lekker de hond een half uur uitlaat (wat een gezond ochtendritueel he?). Voor dit hele ritueel staan we dus serieus eerder op iedere ochtend. Even samen een momentje van rust voor de hectiek van de dag gaat beginnen! Liefst eet ik dan niet iedere dag hetzelfde, maar omdat ik echt geen zin heb om in de vroege ochtend ook nog uitgebreid te kokkerellen, probeer ik zo veel mogelijk gezonde en gemakkelijke recepten te verzamelen, zodat ik kan afwisselen. En toen liep ik ineens tegen Queal aan… een snelle gemakkelijke maaltijdshake, waarmee je 1/3¬†van je dagelijks benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Geen dieet shake dus, maar een gemakkelijke maaltijd in shake vorm! Tijd voor de test!

33% van alle essenti√ęle voedingsstoffen

Alweer een tijdje terug¬†kreeg ik een doos thuis gestuurd, vol met zakken poeder in de lite variant. Dat is voor als je net iets minder voedingsstoffen nodig hebt dan de gemiddelde persoon. Wanneer je drie maaltijden Queal zou drinken, zou je met de lite variant op 1800 calorie√ęn uitkomen. Een maaltijd bevat dus 600 calorie√ęn, wat voor mij meer dan genoeg is. Mocht je behoefte hebben aan meer, dan kun je altijd gaan voor de standaard, plus of athletic variant. Op de site van Queal kun je precies zien hoeveel voedingsstoffen de verschillende maaltijden bevatten.

Ik kreeg zeven verschillende smaken, met van iedere smaak 3 maaltijden thuisgestuurd. Voldoende poeder om aardig wat ochtenden te testen dus! Omdat ik vorig jaar natuurlijk zo actief ben geweest met Personal Body Plan, ben ik nog steeds kieskeurig over de hoeveelheden voedingsstoffen per maaltijd. Het meest spannende vond ik dus, of de maaltijden wel zouden aansluiten bij mijn ideaal plaatje.¬†In elke ¬†maaltijd zitten eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Deze zijn afkomstig uit haver, ma√Įs, soja, melk en andere natuurlijke ingredi√ęnten, inclusief vitamines en mineralen. Zo zou¬†iedere maaltijd 33% van alle essenti√ęle voedingsstoffen moeten bevatten.

Van stevig ontbijten naar vloeibaar ontbijten

Een snelle invoer in MyFitnessPal leerde me dat een maaltijd van Queal voor mij wat hoog in de koolhydraten zat. Niet onoverkomelijk hoog gelukkig en dus zou ik na een Queal ontbijt gewoon iets beter moeten letten op mijn koolhydraatinname voor de rest van de dag. Belangrijker was eigenlijk nog de smaak… Eigenlijk ben ik best wel van de stevige ontbijten, waarna ik vrolijk 3 tot 4 uur door kan komen zonder te eten, zou een vloeibare maaltijd mij net zo veel plezier kunnen geven als drie eieren met Cracottes, of een bak Skyr met zelfgemaakte granola? Ik was eigenlijk wel benieuwd!

Queal komt dus in de lite variant in zeven verschillende smaken.¬†Awesome Apple Pie,¬†Cool Chocolate,¬†Funky Forest Fruit,¬†Crazy Chocolate Peanut,¬†Super Strawberry,¬†Smooth Vanilla en¬†Banana Mania. Klinkt goed toch? Het is ontzettend gemakkelijk te maken. In een shakebeker doe je 350 ml water en daar doe je dan 4,5 scheppen poeder bij. Shaken maar en klaar. Inmiddels heb ik bijna alle smaken geproefd en heb ik uiteraard mijn voorkeuren. Banaan en chocolade! Hoewel ik best wel even moest wennen aan het vloeibare ontbijt, vind ik het oprecht heel lekker. Buiten mijn verwachting om vult deze maaltijd echt heel goed en kan ik dus net als bij al mijn andere ontbijten echt wel een paar uur vooruit voor ik weer zin krijg in een tussendoortje. En daarmee is Queal voor mij h√©t ontbijt geworden wanneer ik geen tijd heb om een half uur aan tafel te zitten. Bijvoorbeeld wanneer ik de trein in moet, dan is zo’n ontbijtbeker snel gemaakt en gemakkelijk mee te nemen. Ideaal dus!

Of ik helemaal overtuigd ben? Nee nog niet helemaal. Daarvoor ben ik toch te veel gehecht aan mijn stevige ontbijt waar ik lekker op kan kauwen. Maar toch houd ik voortaan wel lekker een zak Queal achter de hand voor de dagen dat het beter uit komt om wel goed maar toch ook snel te ontbijten.

Zelf ook proberen?

Wil jij Queal zelf ook wel eens proberen? Laat dan op Facebook een reactie achter welke smaak jij zou willen testen en volg Queal op Facebook, Twitter of Instagram! Dan maak jij kans op een proefpakket van Queal!