trouwjurk

Na al die maanden voorbereiden is het nu echt nog maar 12 dagen tot ik in het huwelijksbootje stap! Bijna een jaar geleden ging mijn lieve vriend op zijn knieën en nu staan we dan op het punt dat alles geregeld is. De lokatie is er klaar voor, de catering weet wat ie moet doen, de gasten weten dat ze mogen komen, de ringen zijn uitgezocht en sinds afgelopen weekend is ook mijn jurk in huis (aaaaah!). En dat betekent dat het zover is… we zijn klaar om te trouwen! Holy shit wat is dat spannend zeg!

Bridezilla

In de leeftijdsfase waarin ik nu ben, heb ik met regelmaat een bruiloft. Ik houd van bruiloften! Niet alleen omdat het HET belangrijkste feest is van degene die gaat trouwen, maar ook omdat alles op zo’n feest leuk is. De mensen zijn blij, de gastheer- en vrouw zijn blij, alles is fancy en helemaal in de puntjes verzorgd. En ondanks dat ik al een hoop bruiloften heb meegemaakt die in de verste verte niet in de buurt komen van hoe wij het zouden willen, is iedere bruiloft fantastisch, bijzonder en een feest dat je altijd herinnert. Heel gek dus dat het nu tijd is voor mijn eigen bruiloft.

Dit keer ben ik die gastvrouw en heb ik alles geregeld. Okee okee, hebben wij, samen met onze ceremoniemeesters, alles geregeld. Maar goed, je snapt mijn punt. Na al tig keer afgekeken te hebben bij anderen, is het nu onze dag. En dat is wel even andere koek. De ene dag ben ik vreselijk zenuwachtig en bang dat ik dingen vergeet. Dat ik niet zal kunnen genieten van de dag zelf, dat er iets vreselijks mis gaat… dat soort ongein. Andere dagen ben ik juist weer super relaxed en realiseer ik me dat alles al helemaal geregeld is. Wat kan er nou nog mis gaan? En als er iets anders loopt dan we hadden gepland, hoe erg is dat dan eigenlijk? En zo spring ik per dag heen en weer tussen zenuwen en een relaxed gevoel. Maar een echte bridezilla ben ik geloof ik niet.

De grote dag

Nu die jurk daar in die zak hangt te pronken in huis, is het geheel wel heel erg echt. Dagelijks vragen mensen ons nu ook of we er klaar voor zijn en of we al zenuwachtig zijn. Nou, als ik heel eerlijk ben, mag de grote dag van mij ook al morgen zijn! We zijn er helemaal klaar voor! En deze week hebben we in ieder geval lekker weer… dat moeten we volgende week natuurlijk nog maar afwachten 😉 Maar wat voor weer het ook zal zijn, hoeveel dingen er ook fout of goed gaan, het maakt me echt niet meer uit! Als JW die dag maar komt opdagen en ‘ja’ zegt… want dat is waar het uiteindelijk om draait 😉 Dus komende 12 dagen hup ik nog even van de zenuwen naar de relax modus. Het is waarschijnlijk 3 juni voor we het doorhebben! En die dag, gaan we niets anders doen dan extreem genieten!