Babe you got this

Eerlijk is eerlijk, ik ben dol op lezen. Vroeger verslond ik het ene na het andere verhaal. Tegenwoordig heb ik helaas minder tijd om me in allerlei spannende verhalen te storten, maar als ik dan toch een boek opensla, dan is het er vaak een in de categorie ‘zelf-hulp-boek’. En daarmee bedoel ik dus niet van die boeken die me door diepe dalen moeten helpen, maar juist de boeken waarvan ik veel kan leren. Managementboeken, succesverhalen, zelfontplooiingsboeken, noem maar op. Dus toen ik de tip kreeg om het boek ‘Babe, You Got This‘ eens te lezen, heb ik daar graag wat tijd voor vrij gemaakt.

Allemaal in hetzelfde schuitje

En eigenlijk was ik eerst wat sceptisch. Die roze kaft met die cliché foto op de kaft trok me echt niet direct. En ook de omschrijving ‘van meisje met dromen naar vrouw met succes’ maakte me niet echt enthousiast. Maar omdat mijn omgeving toch wel echt heel enthousiast was over het boek, heb ik het gekocht en me eraan gewaagd. Gelukkig werden mijn weeïge voorgevoelens niet bevestigd. Kijk daar dus vooral even doorheen 😉

In dit boek lees je advies van 23 jonge vrouwen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd. Ofwel door een eigen bedrijf te starten en dat succesvol te maken, of door voor een bedrijf te werken waar zij grote kansen kregen om zich te ontwikkelen. Beide vind ik erg interessant, want ook ik ben zo’n vrouw die een carrière ambieert. In mijn stille dromen hoop ik nog steeds dat dit ooit met een eigen bedrijf ik, maar ondertussen ben ik echt niet ontevreden met de stappen die ik nu zet, waarmee ik nu een hoop leer en een hoop ervaring opdoe. Maar wat nou zo leuk is om te lezen aan al die verhalen van al die vrouwen, is dat we eigenlijk allemaal in hetzelfde schuitje zitten als we beginnen met werken.

Verwachting vs. werkelijkheid

Iedere vrouw is wel eens onzeker over iets, iedereen twijfelt wel eens of ze wel de goede kant op gaat en iedere vrouw maakt wel eens beslissingen die enorm spannend zijn. En dan zijn wij natuurlijk ook nog van de generatie dat we eigenlijk geen tijd te verliezen hebben in onze groei. Als het even kan, staan we morgen aan de top! Leuk bedacht, maar in werkelijkheid gaat dat allemaal natuurlijk niet zo. En wat is het prettig om te lezen dat iedereen tegen diezelfde dingen aanloopt.

Wat ik vooral uit dit boek heb gehaald, zijn een heleboel tips om te dealen met verschillende situaties. Maar ook tips om uit te vinden welke kant ik eigenlijk op wil in de toekomst. En dan misschien nog wel de meest waardevolle tip ooit: bepaal wat jij als succes ziet, maar zet die stip niet aan het einde van de horizon. Als rijk en succesvol ondernemer zijn voor jou de enige manier is om jezelf als succesvol te zien, dan ga je nog een heleboel jaren tegemoet waarin je jezelf dus niet succesvol vindt! Niet doen dus!

Wat mij betreft is Babe, You Got This echt een aanrader voor iedere vrouw die graag wil groeien in haar werk, of je nou zelfstandig ondernemer wilt worden of niet.