Mankracht en spieren

Geen idee meer dat het zo heftig kon zijn! Spierpijn… Als ik mijn armen optil, dan voel ik dat door mijn hele lijf. Als ik ze strek, doet het pijn en als ik ze naast mijn lijf laat hangen, doet het pijn. En dan ben ik al op dag drie na mijn intensieve workout. Deze week ging ik weer fanatiek aan de slag bij een nieuwe sportschool (in het kader van #52GoedeVoornemens) en ben fanatiek aan de slag gegaan met mijn armen. 28 maart moet ik tenslotte flinke spieren hebben om de modder te kunnen trotseren. Ik was zo vol goede moed, maar nu moet ik toch even door de zure appel heen bijten.

De kracht van sport

Ondanks dat ik die spierpijn nu wel kan vervloeken, heb ik de sportschool vreselijk gemist de afgelopen tijd. Voor ik op vakantie ging (en dan zelfs nog voor mijn abonnement afliep) ging ik ongeveer vier a vijf keer per week. Ik kon me dan met gemak een uurtje of twee vermaken met cardio en spiertraining. Daarna dan lekker onder de zonnebank of even genieten in de sauna en mijn dag was weer heerlijk. Nu ik er aan terug denk, vraag ik me af waar ik de tijd vandaan haalde om zo lang in die sportschool te hangen. Nu lukt me dat echt niet meer! Maar het verschil met toen en nu is, dat ik het toen heel belangrijk vond om iedere dag in beweging te zijn en dus maakte ik er tijd voor.

Het werkte ook echt! Ik voelde me fitter, strakker en sterker. Ik had energie voor tien en mijn steeds terugkerende pijnklachtjes in mijn rug en nek waren vrijwel weg. Hoe vaker ik sportte, hoe meer plezier ik er in kreeg en dat is volgens mij precies de kracht van sport! Nu ik weer met regelaar de pijnpunten in mijn rug vervloek en hijgend de trap van mijn appartement opklim, weet ik dat het tijd is om die spirit terug te vinden. Voor de Strong Viking, maar ook voor mijn eigen fitte en fijne gevoel.

Kom op mannen!

De inschrijving bij de sportschool is gedaan dus en dik keer heb ik bewust gekozen voor een sportschool die me ook echt motiveert om te komen sporten. Mijn nieuwe gym geeft me namelijk korting als ik vaker kom. Als dat geen motivatie is! Daarnaast kan ik in de speciale crossfiets ruimte helemaal los gaan met gewichten, elastieken, ballen, matjes en noem het maar op, zonder dat ik raar wordt aangestaard door fanatieke dames op de crosstrainer. Kortom, de eerste stap naar die sportflow is weer gezet!

En die pijnlijke armpjes komen binnenkort natuurlijk echt enorm van pas, want over enkele weken gaan we met een team van zo’n 20 man door de Nijmeegse modder baggeren, tijdgeren en klauteren. Marijke schreef gister al over de alles wat we kunnen verwachten tijdens de Mud Edition van de Strong Viking. Dat maakt me dan weer een beetje opgelucht dat ik ben begonnen met het trainen van mijn armen. Maar ook zie ik direct wat er nog mist in ons team: een paar sterke mannen! We kunnen volgens mij wel wat extra mankracht gebruiken en dus daag ik bij deze alle mannen uit om ook mee te doen! Kom op mannen, schrijf je in bij het 52 Challenge team!