My Killerbody Motivation

Een paar weken terug viel het boek van Fajah ‘My Killerbody Motivation’ bij mij op de mat. Ik was alweer vergeten dat ik het besteld had in pre order op Bol.com volledig uit nieuwsgierigheid. Ik volg Fajah al een tijdje op Instagram en was nou wel eens benieuw naar haar theorie over gezond eten en spieropbouw. Dus toen het boek binnenkwam steeg mijn enthousiasme. Zou dit mijn nieuwe stok achter de deur kunnen zijn? Mijn motivatie is immers ver te zoeken nu PBP is gestopt. Ik merk dat ik het moeilijk vind om zelf te bedenken hoeveel ik kan/mag eten en welke training daarbij hoort. Een voorgekauwd trainingsschema iedere paar dagen was stiekem wel erg handig. Nu dat is weggevallen, zoek ik dus naar een nieuwe vorm van PBP. Eentje die me geen 80 euro per maand kost, maar wel verteld wat ik moet doen.

12 kilo in 12 weken: dan kun je mij opnemen!

Ik kan niet anders zeggen dat ik ook wel wat teleurgesteld was toen ik het boek zag. Op de cover prijkt heel groot de tekst: ‘verlies een kilo per week’… En dat is nou precies waar ik eigenlijk niet naar op zoek ben. Als ik nu nog 12 kilo af zou moeten vallen, dan kan ik mezelf wel laten opnemen. Niet gezond! En dat wil ik dus ook niet. Wat ik wel wil is gezond eten met de juiste verhoudingen, de juiste trainingen doen en me daarbij fit en gezond voelen. Maar omdat ik ook wel vind dat iedere kaft een tweede kans verdient, besloot ik aan de hand van dit boek een eigen PBP schema te maken. Challenge accepted!

Vol goede moed begon ik dus met lezen. Er mag gezegd worden dat de motivatie van Fajah aanstekelijk werkt. Zij en ik hebben beide dat we het moeilijk vinden om dingen een langere tijd vol te houden. We beginnen ergens vol goede moed aan, maar na een tijdje zwakt het enthousiasme af en voor je het weet ben je terug bij af. Dat het haar nu is gelukt om haar levensstijl zo vol te houden, bied geloof ik wel vertrouwen en perspectief voor mij. Maar toch voelde ik me een beetje beledigd door haar directe benadering over mijn lichaamsbouw. Als ik Fajah mag geloven val ik onder het type endomorf. En endomorfen staan schijnbaar bekend als (dit zijn letterlijk haar woorden): “vrij buffy of fors. Ze hebben een zacht, rond lichaam, een ruim postuur en heel veel moeite met het verliezen van gewicht”. Schijnbaar is een belangrijk typerend kenmerk “heel veel vet, verspreid over het lichaam, de bovenarmen- en benen inbegrepen”. Nou Fajah… bedankt! Met dat soort teksten voel ik me bijna verplicht toch nog eens na te denken over die 12 kilo.

Het voedingsschema van My Killerbody Motivation

Daar zat ik dus afgelopen week met pen en papier. Klaar om op te schrijven wat mijn nieuwe voedingsschema zou gaan worden. Maar vol ongeloof heb ik dagenlang gekeken naar het voedingsschema in dit boek. Kun je je Sonja Bakker nog herinneren? Het dieet waarmee mensen ineens KILO’S per maand afvielen. Hét grote succes van 2006! En niet zo gek, want al die mensen kregen maar zo’n 700 calorieën per dag binnen. Hongerlijden om vervolgens weer aan te komen zodra je weer normaal gaat eten. Nou dat idee heb ik ook een beetje als ik kijk naar het voedingsschema van My Killerbody Motivation. Met een kleine optelsom in mijn MyFitnessPal app kwam ik op een totaal van zo’n 1100 calorieën. 1100! Mag ik je eraan herinneren dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor de gemiddelde vrouw op 2000 ligt? Dat je afvalt van 900 calorieën minder eten op een dag, dat snap ik. Maar is het ook gezond? Daarnaast moet ik dan weer, volgens de berekening in haar boek 2400 calorieën per dag eten… dat lijkt mij dan weer wat veel! Wat nu?

Ik besloot, met mijn opgedane kennis van PBP dus uit te komen op zo’n 1900 calorieën per dag. Met mijn sporten erbij, zou dat meer dan genoeg zijn. Als basis heb ik dus wel Fajahs eetschema’s genomen, en daar wat extra gezonde calorieën aan toegevoegd. Waar ik overigens wel heel blij mee ben is dat er goede trainingen in het boek staan. Ik ga me er komende tijd dus maar eens aan wagen. Vanochtend heb ik netjes al mijn maten en gewicht weer opgeschreven en de before foto’s gemaakt. Eens kijken of ook ik straks zo’n mooi killerbody heb als Fajah.