milestone pod

Ik ben dol op testen! Of dat nou nieuwe schoenen, kleding of gadgets zijn. Laat mij maar lekker testen. Dat komt omdat ik anders zo gemakkelijk blijf hangen in mijn eigen bekende gewoontes. Wanneer is bijvoorbeeld blij ben met een paar schoenen, koop ik nooit meer een ander model… Tot dat model zo ver ontwikkeld is, dat ze niet meer bij mij passen. Wanneer ik blij ben met een hardloopbroek, blijf ik merkenvast. En zo is het ook met apps en gadgets. Daarom is het zo fijn om af en toe de kans te krijgen om iets nieuws te testen. Dan MOET ik wel uit mijn vertrouwde cirkeltje van spulletjes stappen en mezelf in een nieuwe, onbekende wereld wanen. Dit keer mag ik iets heel leuks testen: de Milestone Pod!

Wat is de Milestone Pod?

De Milestone Pod is een klein rond apparaatje dat je aan de veters van je schoen bevestigd. Je trekt je schoenen aan en rennen maar! Dit kleine ronde apparaatje meet dan van alles. Niet alleen de afstand, tijd en pace, maar ook het grond contact, hoe je je voet neerzet, of je been zwabbert… eigenlijk alles wat in de afbeelding hier beneden staat.

Milestone Pod

 

Handig!

Dit is zeker voor mij een heel handig apparaat gok ik. Puur en alleen al omdat ik een rund ben als het gaat om het meenemen van mijn telefoon. Ik ben eigenlijk altijd mijn telefoon armband kwijt zodat ik dan met mijn telefoon in mijn hand eindig. En ik heb mijn flipbelt helaas een keer in de droger gestopt, waardoor deze gekrompen is en na een aantal passen verplaatst naar mijn middel in plaats van stevig om mijn heupen te blijven zitten. Zo’n klein apparaat aan mijn schoen die alles meet is dus een echte uitkomst. Dan moet ik alleen nog iets verzinnen op een muziekje onderweg, maar daar kom ik nog wel uit.

Waar ik verder heel benieuwd naar ben, dat zijn de dingen die een appje niet meet. Bijvoorbeeld het grondcontact van je voeten. Dit klinkt onbelangrijk, maar hier kun je heel veel informatie uithalen. Bijvoorbeeld wanneer het tijd is om nieuwe schoenen aan te schaffen. Wanneer het grondcontact steeds langer wordt, kun je daar namelijk uit opmaken dat de demping uit je schoenen vermindert en dat het tijd wordt om een nieuw paar stappers uit te gaan zoeken.

Meten is weten

En dan heb je nog de legswing die ik mateloos interessant vind. Sinds kort ben ik namelijk aan het proberen mijn hardloophouding te verbeteren. Door mijn ongeluk, heb ik een wat stijvere schouder en zwenkt mijn been behoorlijk uit. Nou lijkt dat misschien heel onschuldig, maar los van dat het er een beetje klungelig uit ziet, veroorzaakt dat stroeve lijf van mij ook regelmatig een ontsteking in mijn onderrug. In de sportschool ben ik er hard op aan het trainen om dat te verbeteren, maar wat is het fijn dat ik nu een apparaatje heb dat dingen registreert dat het blote oog niet direct kan zien. Ik kan nu dus daadwerkelijk meten of mijn trainingen ook vooruitgang boeken!

Kortom, ik heb onwijs veel zin om komende tijd deze Milestone Pod te gaan testen! En uiteraard houd ik jullie op de hoogte of dit kleine ronde dingetje ook echt doet wat het beloofd! Stay tuned!