Heb je het toevallig al gezien? Wij zijn deze maand de blog van de maand van Gezond Eten Magazine! Een enorme eer om benoemd te worden door zo’n tof food magazine! En omdat wij natuurlijk fan zijn van Gezond Eten Magazine én van de ontbijtpannenkoekjes waarvan je deze maand de recepten kunt vinden in het blad, deel ik je dit lekkere recept met je. Er staan trouwens nog veel meer lekkere varianten van deze ontbijtpannenkoekjes in het nummer van deze maand, dus als je nieuwsgierig bent, check dan de Gezond Eten Magazine van deze maand!

Dit heb je nodig

De ingrediënten zijn voor ongeveer 15 pannenkoekjes. Daar kun je dus absoluut een aantal keer van ontbijten. Ikzelf nam er 5 en daar kon ik de hele ochtend op putten! Als je het beslag in 3 keer opbakt bevat één ontbijtje de volgende voedingswaarden: 205 calorieën, koolhydraten: 35 g, vet: 2 g, eiwitten: 10 g. Ik eet ze het liefste met wat vers fruit, zoals blauwe bessen, aardbeien of een half appeltje. En met een beetje dadelstroop eroverheen zijn ze helemaal op je vingers bij op te eten.

There you go, dit heb je nodig:

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 30 g volkorenmeel
  • 1/2 tl baking soda
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei (losgeklopt)

Dit is hoe je ze maakt

Zeef het zelfrijzend bakmeel, het volkorenmeel en de baking soda en meng het met de karnemelk en het ei tot een glad beslag. Verwarm de pan met kokosolie en verdeel hoopjes van 1 a 2 eetlepels beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 1 tot 2 minuten per kant gaar. Wat fruit en zoetmiddel (zoals dus dadelstroop) erbij en smullen maar!