Het is inmiddels twee weken geleden dat ik mijn weegschaal heb verstopt en compleet af ga op mijn gezonde verstand betreft eten. Na 2,5 maand iedere ochtend weer compleet gefrustreerd naar dat gewicht kijken en bijna dwangmatig calorieën tellen in een app, was ik er klaar mee. Goed klaar mee! Want hoe blij ik ben dat ik moeder ben, zo ongelukkig ben ik momenteel helaas ook met het lijf dat ik er nu aan over heb gehouden. En ongeduldig als ik ben, wil ik natuurlijk zo snel mogelijk terug naar het lijf dat ik een jaar geleden nog had. Nou zeggen ze dat je 9 maanden zwanger bent en 9 maanden moet ontzwangeren. Maar ik ben dus niet het type dat nog 6 maanden gaat zitten wachten. Ik neem het heft liever in eigen hand!

Geen Tena Lady voor mij!

Maar er zijn meer dingen die ik mis na de zwangerschap dan alleen mijn oude lichaam. Een daarvan is bijvoorbeeld mijn conditie. Wat is het heerlijk om kilometers lang te kunnen rennen. Maar vooral ook om te weten dat je zo nu en dan echt wel slecht kunt eten, want je sport! En als je sport, kun je je gewicht in controle houden! Maar helaas, samen met het baren van een baby, lijkt het wel of ik ook mijn complete conditie heb uitgeperst. Alleen nam ik die dan weer niet in een wiegje mee naar huis! Ik voel me nu een beetje als vele jaren geleden, toen ik nog geen hardloper was en slechts op studentenniveau hockeyde. En eigenlijk voel ik me nog slechter, want hoewel ik toen geen topconditie had, lukte het me toen in ieder geval nog om een keer per week te rennen over het hockeyveld. Als ik nu alleen al denk aan rennen ben ik buiten adem. De waarheid is hard, ik zal mijn hardloopconditie weer moeten opbouwen vanaf het bittere begin… startend bij lesje 1 van van Evy!

Momenteel loop ik nog bij de fysio om mijn bekkenbodem weer sterker te maken. Die bekkenbodemspier is maar maar een kleine spier, maar oh zo belangrijk om sterk te houden. Als je na een bevalling je bekkenbodemspier niet serieus neemt, kun je zelfs incontinent worden. En hell no dat ik op mijn 32e aan de Tena Lady ga! En dus volg ik met veel tegenzin het advies van mijn fysio op… voorlopig nog even niet hardlopen. Balen, maar het is verstandiger te wachten en dus doe ik dat.

Sportschool en wandelen

Nou zei ik al dat ik niet het type ben dat gaat zitten wachten, dus heb ik bedacht dat als ik niet mag hardlopen, ik er wel voor kan zorgen dat mijn spieren getraind worden zodat ze straks sterk genoeg zijn als ik weer mag gaan rennen. Met hardlopen vangt je lichaam namelijk nogal wat klappen op en dus is het belangrijk om sterke rug, buik en beenspieren te hebben om blessures te voorkomen. Lucky for me heeft mijn sportschool een kinderopvang en dus kan ik mijn lieve kleine baby in goede handen achterlaten als ik een uurtje spiertraining doe. Direct een relaxed momentje voor mama. Een happy mama is tenslotte een happy baby!

Momenteel ga ik drie keer per week naar de sportschool. Twee keer per week doe ik dan een uur lang spiertraining en die andere keer een half uur spiertraining en een half uur kruip ik op de spinningsfiets om wat conditie op te bouwen. De dagen dat ik niet naar de sportschool ga, maak ik lange wandeling. Baby in de wagen en gaan. Aangezien de hond niet zo in is voor lange wandelingen met dit warme weer, loop ik naar terrassen. Dan doe ik daar een drankje of lunch ik daar en dan loop ik daarna weer terug. Zo ontdek je direct leuke plekken in de omgeving! Er zijn dagen dat ik 14 km wandel, maar ook dagen dat ik er 5 loop. Het gaat er om dat ik in beweging ben. Allemaal voorbereiding om straks weer lekker te kunnen rennen.

Schot in de zaak

Hoe zwaar ik nu ben, zou ik niet weten. En dat ik absoluut nog een dikke blubberbuik heb is een feit. Maar wat ook een feit is, is dat ik gisteren weer een korte broek aan kon die ik heb gekocht tijdens onze huwelijksreis… een korte broek van voor ik zwanger was! Die broek paste 2 weken geleden nog niet… en het feit dat ik die broek weer aan kon en dicht ging (al zat hij op mijn buik een stuk strakker dan vorig jaar haha) is een teken dat het ontzwangeren de goede kant op gaat! Wie heeft daar dan nog een weegschaal of app voor nodig? Ik niet! Ik ga gewoon lekker door met voorbereiden van mijn eerste lesje Evy! Weer richting mijn eigen oude ik!