Had je twee weken geleden nog tegen mij gezegd dat ik ooit een dieet zou gaan volgen, dan had ik je keihard uitgelachen. Diëten werken niet! Nou ja, heel even dan, maar zodra je klaar bent met dat dieet en je normale eetgewoontes weer oppakt, vliegen al die verloren kilo’s er net zo hard weer aan als je ze eraf kreeg. Een dieet is dus een tijdelijke oplossing, maar wel een hele ongezonde. Wat veel beter werkt, is zorgen dat je altijd gezond eet. Uiteraard kan er altijd een dag tussen zitten waarin je je lekker laat gaan, maar als je van de 7 dagen in de week er 6 normaal doet, is er echt niets geks aan de hand. Maar ja… inmiddels ben ik 5 maanden verder na mijn bevalling en heb ik met heel veel moeite 5 kilo van mijn lijf af weten te krijgen. Dat wil zeggen dat ik heeeeeel strikt ben met mijn calorie,- vet- en eiwitinname en daarnaast mijn best doe om 2 a 3 keer per week te sporten. En dan kun je zeggen ‘maar 5 kilo is toch hartstikke veel?’ en dat is het ook… maar mijn lijf heeft tijdens mijn zwangerschap een soort van zak met vet rond mijn buik verzameld, waardoor ik nu na 5 maanden nog steeds in mijn zwangerschapskleding rondloop en ik het liefst nog zo’n 12 kilo kwijt zou willen raken (dan zit ik op het gewicht van voor de zwangerschap). Maar een dieet, hell no dat ik daar aan ga beginnen!

Pioppi Dieet

Anti anti anti dieet dus. Tot ik vorige week een uitzending zag op TV van Dokters van Morgen over het Pioppi Dieet. Kort samengevat: 3 mensen volgden gedurende 3 weken het Pioppi Dieet. Van tevoren werden zij gemeten, gewogen en medisch onderzocht en achteraf ook weer. De resultaten na 3 weken waren werkelijk spectaculair. Niet alleen waren zij veel kilo’s kwijt, ook hun buikomvang was drastisch afgenomen en bij twee deelnemers waren er zelfs medisch verbeteringen zichtbaar. De een voor zijn hart, de ander voor zijn suikerziekte.

Geboeid keek ik de uitzending, want het Pioppi Dieet leek me niet zo zeer een dieet, maar juist een stijl van leven. Een nieuwe manier van eten, gebaseerd op de eet-stijl die de mensen in het Italiaanse dorp Pioppi er op na houden. En die levensstijl klonk zo slecht nog niet! Net als vele andere levensstijlen is dit zogenaamde dieet gebaseerd op bepaalde voedingsmiddelen weglaten en juist de pure producten WEL eten. Dus wel volvette kaas, volle yoghurt, noten, groenten, onbewerkte producten en vlees en vis. Maar juist niet de snelle koolhydraten als brood, aardappels, rijst en alle bewerkte producten. En… belangrijker nog voor mij… Pioppi zegt: stop met het tellen van calorieën! Sounds good!

Ontzwangeren met het Pioppi Dieet

Mijn lijf heeft altijd iets geks met vet gehad. Laat ik het zo stellen, mijn lichaam slaat nogal gemakkelijk vet op. Ik hoef maar naar een patatje te kijken of ik kan ze zo aan mijn heupen plakken. Maar die buik van mij… die was altijd plat! Ik had een welbekende wespentaille: slanke taille, brede heupen. Inmiddels lijkt het meer op een tweede zwangerschap. Die wespentaille is in ieder geval ver te zoeken. Al het vet heeft zich letterlijk verzameld op mijn buik als een soort van fat suit. Precies de plek waarvan de experts zeggen dat het zo moeilijk kwijt te raken is. Bedankt lijf! En dat frustreert me mateloos. Want ik wil ook gewoon weer eens mijn normale kleding kunnen dragen. En niet pas over 6 maanden. En dus ga ik me er aan wagen komende tijd: het Pioppi Dieet (al vind ik het zelf dus niet echt een dieet). It’s time to take the fat suit off! Ik wil mezelf weer herkennen op foto’s en in de spiegel!

Gisteren heb ik mijn nulmeting gehad in de sportschool. Ik ben gewogen en mijn taille en buik zijn opgemeten. De resultaten houd ik nog heel even voor me, maar over 3 weken zal ik deze absoluut met jullie delen. Ik ben super benieuwd!

Het boek Pioppi Dieet vind je hier!