Planning en controle! Ik houd ervan! Misschien ligt het personal body plan me daarom zo goed. Ik kan mijn voeding plannen, mijn training en houd ook nog eens complete controle over de invulling van dit alles. Ik kan niet anders zeggen dan: I love it!

Verslaafd aan resultaten

Maar ja, toen kwam de vakantie ineens in het zicht! De vakantie waar ik al zo lang zin in had en waar ik echt al maanden aan toe ben, heeft nu ineens een heeeeel klein minpuntje… Ik kan namelijk niet trainen en de voeding, tja… Italië heeft nou niet bepaald de meest gezonde maaltijden. Over mijn enorme talent om gezond te eten tijdens vakanties nog maar niet te spreken! Weg controle! Weg planning! En dat is best even slikken zo net na mijn fijne resultaten van vorige week.

Totale paniek wil ik het niet noemen, maar het hield me wel bezig de afgelopen tijd! Misschien is het een mooie vervanging van mijn neurotische inpak obsessie, want vreemd genoeg is die koffer nog steeds niet volgepakt! Maar goed, lichtelijke paniek dus! Want een week niet trainen zou een stilstand van mijn plan kunnen betekenen en als ik ergens aan verslaafd ben geraakt, dan is het wel die fijne resultaten.

Wat een opluchting

Toen ik mijn trouwe PBP coach vorige keer om raad vroeg, verwees ze mij naar de databank aan blogs op de PBP site. Daar besloot ik nu dus zelf mijn zoektocht maar te starten. En met resultaat! Er waren zelfs verschillende blogs te vinden over het doorzetten van je plan tijdens de vakantie. En daar stond een verdomd goede tip tussen: maak een plan met duidelijke afspraken waar je je aan moet houden! So far i can do! Maar dat stukkje training was toch iets wat me dwars zat. En hoewel mijn vriend al had geopperd om onze hardloopschoenen in te pakken en hij een zoektocht was begonnen naar wateropvulbare plastic dumbells, besloot ik toch mijn coach om raad te vragen.

Gelukkig had Milou een perfect schema voor me, speciaal voor een weekje vakantie en absoluut do-able. Wat een opluchting! Maar daarnaast had ze nog een belangrijke tip: relax! Het is vakantie! En vakantie moet vooral ook relaxed zijn! En daar had ze natuurlijk helemaal gelijk in. Want ik kan me de periode nog zo goed herinneren dat we deze vakantie boekten. Wat was ik toe aan rust! Zon, zee, strand en heel veel rust! Dus nu het eindelijk zo ver is, moet ik vooral niet vergeten om tot rust te komen. Dat plan, dat is bijna klaar en de rust begint me langzaam weer tegemoet te komen. Misschien kan ik nu dan eens begonnen met die andere fijne tik van me… Mijn inpak obsessie! Ik krijg er spontaan zin in!