Soms zie je ineens iets voorbij komen op Instagram waar je direct zin in krijgt. Dat had ik vorige week met Fluff. In mijn timeline zag ik een soort softijsje voorbij komen, maar dan boordevol eiwitten. En aangezien ik in mijn voeding nog steeds aan het stoeien ben met de hoeveelheid eiwitten die ik binnenkrijg en de hoeveel eiwitten die ik binnen zou moeten krijgen, was mijn aandacht getrokken. Ik ben nou eenmaal niet zo’n fan als Marijke van eiwitshakes. Ik krijg ze gewoon niet weg! En dus zal ik mijn eiwitten uit andere producten moeten halen. Dat is soms echt heel lastig!

Terug naar de Fluff, want die zag er dus verdomd lekker uit! Wel met eiwitpoeder, maar dan in de vorm van een softijsje. Wat mij betreft het proberen waard! Het enige dat ik kon vinden in mijn ingrediënten zoektocht, was dat er melk, diepvriesfruit en eiwitpoeder in moest. Nergens kon ik de hoeveelheden vinden. Het werd dus zelf een beetje testen. Daarom is mijn Fluff ook meer een smoothie geworden dan een softijsje haha. Maar hoe je het maakt is verdomd simpel.

Dit is hoe je het maakt

Doe wat diepvriesfruit naar keuze in de blender (en gebruik echt een blender, want Marijke heeft gemerkt dat een staafmixer heel veel troep geeft!), samen met het eiwitpoeder naar keuze en wat melk. Ik geef bewust geen aantallen, want de juiste verhouding heb ik zelf ook nog niet gevonden 😉 Ik gebruikte in ieder geval 200 gram blauwe bessen, 1 zakje witte chocolade protein poeder en ongeveer 250 ml (lactosevrije) melk. Het resultaat was echt enorm lekker! Maar een softijsje was het niet natuurlijk! Toch was het heerlijk wegslurpen! Volgende keer iets minder melk gebruiken en dan moet voor mij het resultaat er ook wel zijn.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met fruit en met smaken eiwitpoeder. Maar ook met welke melk je gebruikt. Ik nam de lactosevrije melk vanwege mijn lactose intolerantie, maar je kunt ook gewone, magere, amandel, soja of wat voor melk dan ook gebruiken. Net wat jij lekker vindt. En als je er echt een feestje van wil maken, moet je ter inspiratie eens op Instagram kijken. Daar vindt je hele Fluff kunstwerken! Voldoende inspiratie om eens zelf mee aan de slag te gaan dus!

protein fluff