Gisteren kregen wij een appje van Meghan op onze challengers groepsapp “Wie doet er mee met de 30 day ab challenge?”. Misschien verwacht je het niet maar vanuit drie hoeken kwam direct het antwoord “Ja ik wil!” Marijke, Nadja en ik gaan ons vanaf 1 juni een maand lang bezig houden met abs kweken. Een challenge die als geroepen komt voor mij in mijn week na de vakantie. Een week die ik niet voor niets heb omgedoopt tot ‘get a grip’ challenge week.

Zonnen, genieten, drankjes en eten eten eten
Vakantie is leuk natuurlijk! Lekker zonnen, genieten, drankjes en eten eten eten. Op een of andere manier betekent vakantie voor mij eigenlijk altijd dat ik minimaal een aantal kilo zwaarder terug kom dan dat ik er aankwam. Gelukkig heb ik drie keer gerend vorige week, maar in vergelijking met de ijsjes, gin tonics en de kippetjes die ik heb genuttigd, denk ik dat het uiteindelijk weinig zoden aan de dijk heeft gezet. Eigenlijk zou de vliegmaatschappij de regel in moeten stellen dat iedere kilo die je aankomt op vakantie, je zou moeten compenseren met de kilo’s in je koffer. Misschien zou ik me dan wat meer kunnen inhouden. Maar zo werkt het helaas niet.

Nou is vakantie natuurlijk niet voor niets vakantie. De week waarin ik even lekker probeer bij te komen. De ‘niets moet alles mag week’. Tja, dan doe je natuurlijk ook niet lullig over een Twix-ijsje meer of minder. Als ik constant bezig zou moeten zijn met mijn eten, zou dat de vakantie in ieder geval kunnen bederven. Even helemaal doen of mijn neus bloed dus en daarom luidt voor mij nu het welbekende gezegde: wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Daarom moet ik weer even helemaal terug naar het begin: get a grip! Geen uitbundige eetbuien meer en weg met al dat onnodige gesnoep. In gedachten had ik de plankchallenge al weer bijna onder het stof vandaan getrokken, maar met z’n allen die ab challenge doen, dat is voor komende maand natuurlijk veel leuker.

Als ik het kan, kun jij het ook
Nog twee dagen dus, dan gaan wij van start. De vraag is uiteraard, doe jij met ons mee? 30 dagen abs trainen vanaf 1 juni. De weg naar die strakke buik hoeft niet zo lang te zijn. Alles wat je er voor nodig hebt is een discipline van 30 dagen. Geloof me, als ik het kan dan kun jij het ook.

Het schema heb ik inmiddels uitgeprint boven mijn bed hangen en als achtergrond ingesteld op mijn telefoon. Als we het doen, dan doen we het goed. Eigenlijk is het ook een soort van constante remninder voor mezelf. Tijdens mijn plank challenge had ik net iets te vaak dat ik ’s avonds weer mijn bed uit moest komen om mijn planksessie nog te doen. Want ‘oeps vergeten’ is geen optie natuurlijk. En daarbij doe je het maar voor één iemand en dat ben jijzelf. Don’t fool yourself.

Wij hebben ons al aangemeld op Facebook. Dat is in ieder geval een kleine steun in de rug. Meld jij je ook aan? Deel dan ook absoluut je ervaringen met ons! Samen gaan we die 30 dagen namelijk echt wel halen. Peace of cake toch?