Stop het Snot

Deze week had ik geen alledaagse uitdaging, dat geef ik toe. Mijn challenge kwam voort uit een wekenlange frustratie. Ik eet gezond, ik sport veel… en toch, ondanks dat alles, kwakkel ik al een week of vier met een halve verkoudheid. Een halve ja, want echt doorzetten, dat doet het dan ook weer niet. Het zet niet voldoende door om onder de noemer constante snotneus te vallen, maar is met regelmaat in volle glorie aanwezig om mij sniffend en niesend door de dag te helpen. Ik hang tegen een verkoudheid aan… al weken. Verschrikkelijk irritant. Tijd dus om af te rekenen met mijn snotneus voor deze besluit om volledig te huisvesten in mijn neus. Weg met het snot!

Laura’s tips
Samen met alle challengers hebben we een facebookgroep waarop we bijhouden wie welke challenge doet. Zo blijven we op de hoogte van elkaars voortgang en weten we zeker dat we nooit de zelfde challenges tegelijk doen. Een keer in de zoveel tijd moet iedereen zijn challenges dus updaten. In mijn geval zorgde dat zo’n anderhalve week geleden voor een hoop hilariteit. Natuurlijk had ik kunnen weten dat het tegen me gebruikt zou gaan worden met SinterKerst en Nieuw, wat wij met alle bloggers wat laat vierde dit jaar. Het cadeau dat ik kreeg van Laura was een compleet ‘stop het snot overlevingspakket’.

Laura had haar research goed gedaan. Met behulp van Oma Weet Raad had zij een lijstje samengesteld van de meest uiteenlopende dingen. Ze daagde mij uit het ook daadwerkelijk te doen. Laura had voor mij, naast Wybertjes en Adem Vrij pastilles ook een iets minder prettige lijst in petto:

– Pel een ui en snijd deze door midden. Leg de halve ui op een schoteltje naast je bed.

– Drink voor het slapengaan een glas gekookt water met citroensap van een halve citroen.

– Kook cola in een pannetje met het sap van de andere helft van de citroen erbij.

– Doe een halve gesneden ui in een kommetje met water. Vul het op met bruine suiker. Laat het staan tot het goed vochtig is en neem er een lepeltje van.

Gekookte cola met ui en basterdsuiker
Nou wil ik niet direct een mietje zijn, maar sommige dingen gaan me toch iets te ver. Gekookte cola met citroen of ui met basterdsuiker, leken mij geen aangename supplementen. Die heb ik dus toch maar overgeslagen. Om Laura (en mezelf natuurlijk) niet volledig teleur te stellen, heb ik enkele dingen van haar lijstje zeker geprobeerd, zoals de ui naast mijn bed. Voor het slapengaan sneed ik netjes een ui in stukken en gaf deze een prominent plekje naast mijn bed. Helaas heb ik de ui na een uurtje of twee van mijn kamer verwijderd. De stank was niet te houden! En slapen… ho maar. Ik kon me eigenlijk alleen maar druk maken over mijn schone was die nu ook in die stank hing te drogen…

Wat ik wel heb gedaan tegen mijn verkoudheid is veel vitamines eten, flink blijven sporten, ieder ochtend een glas ‘alles in 1 bruis voor de algemene gezondheid’ wegdrinken, Wybertjes en Adem Vrij pastilles wegknabbelen, het cirtoenwater van Laura drinken, me warm kleden zodra ik naar buiten ging en verder veel snuiten. Ondanks mijn fanatieke poging om de verkoudheid tegen te gaan veranderde er niets. Tegen het eind van de week leek het zelfs een definitieve snotneus te worden. Wat een teleurstelling.

Het snot weggejaagd?
Vreemd genoeg gaat het vandaag, de dag na de definitieve snotneus, weer een stuk beter. Het is verbazingwekkend hoe mijn dagen zo wisselend kunnen zijn. Of dit betekent dat ik het snot heb weggejaagd, dat weet ik niet. Maar het kan vast geen kwaad om door te gaan met mijn bruistabletten, pastilles, Wybertjes en sporten. Vooralsnog is het in ieder geval geen échte verkoudheid geworden en dat is ook wel iets waard. Maar na deze bizarre challengeweek, kies ik er toch maar voor om volgende week weer iets concreets en meetbaars aan te pakken. Komende week ga ik aan de slag met Het Nieuwe Eten. Wil jij met me meedoen? Dat kan! Bekijk onze Facebook pagina deze week regelmatig, we verloten twee boeken!