Strak Schema

Geen woorden maar daden! Dat is de juiste instelling toch? Vorige week zeurde ik immers nog over mijn ontbrekende motivatie om te sporten en de grote hardloop events die stiekem toch wel dichterbij komen. Nou had ik twee opties: de handdoek in de ring gooien (wat stiekem oh zo verleidelijk was) of mezelf oprapen en aan het werk zetten. Ondanks dat er wel 1000 smoezen te verzinnen zijn waarom ik niet aan de start van de Dam tot Damloop, Singelloop, Halve marathon, Zevenheuvelenloop en de Bruggenloop zou verschijnen, zijn er een paar redenen waarom ik het tóch ga doen. Ten eerste omdat ik die Damloop en Halve Marathon al zo lang wil lopen en het mezelf nooit ga vergeven als ik nu afhaak zonder gegronde reden, maar ook omdat ik mezelf de challenge heb gesteld om 12 medailles in 12 maanden te halen. Nu ik over de helft ben, kan ik natuurlijk niet afhaken. Maar misschien nog wel de belangrijkste reden is dat ik 52Challenge natuurlijk niet gestart ben om zo gemakkelijk op te geven wanneer het even tegen zit. En dus was ik deze week maar weer wat blij dat ik ooit begonnen ben met het project 52Challenge, want ook deze week weer heeft het mijn leven een stukje beter gemaakt. Ik ben niet in mijn diepe put blijven hangen, maar ik heb mezelf uitgedaagd en ben weer op weg naar mijn doelen!

Strak Schema

Die motivatie kwam natuurlijk niet zomaar ineens uit de lucht vallen. Het is echt niet zo dat ik na wekenlang excuses voor mezelf gebruikt te hebben om op de bank te blijven hangen, ineens zat te stuiteren om mezelf in het zweet te werken. Om mezelf weer 5 keer in beweging te krijgen deze week, had ik een strak schema nodig. In mijn agenda had ik op zondagavond de week vooruit gepland welke sport ik op welke dag zou doen. Op maandag sportschool, Dinsdag 7 km hardlopen, woensdag sportschool, donderdag 10 km hardlopen, zaterdag sportschool en zondag 13 km hardlopen. Voor de oplettende lezer: in mijn schema staan 6 dagen sport en ik ben dus (maar) 5 keer geweest… Tja! Hoe strak je planning ook is, er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren die het schema in de war schoppen. De vraag is dan, hoe ga je daar mee om?

Ikzelf vind dat ik dat best goed heb gedaan (schouderklopje)! Op maandag stond ik namelijk te rocken in mijn nieuwe sportschool. Helemaal op mijn gemak. Stiekem vond ik het weer zo leuk dat ik me afvroeg waarom ik er zo lang over heb gedaan om weer naar de sportschool te gaan. Maar goed, de maandag was afgevinkt dus. Op dinsdag bruiste ik daardoor van de energie, wat me hielp bij een fijn rondje hardlopen van 8 km! Twee keer weze sporten dus al en 1 km boven mijn geplande schema! Yes! Maar toen kwam het, op woensdag werd ik opgehouden door mijn werk waardoor ik ruim een uur later thuis was dan normaal. Het plan was eigenlijk om even snel de hond uit te laten, de sportschool in te duiken en daarna met een vriendin op het terras een hapje te eten. Maar het het uur verlies, werd de sportschool geschrapt, met in mijn achterhoofd dat ik die ronde nog wel in zou halen deze week.

Toen was er alleen nog zondag

Op donderdag stond er weer een hardlooptraining op de planning. Die ging heel lekker, tot mijn oude vertrouwde probleem na enkele kilometers om de hoek kwam kijken en ik met hangende pootjes na 5 km weer de deur van mijn huis in moest rennen. Daarmee werd de tussenstand wel heel schraal! – 1 training en – 4 km! Maar de week was nog niet voorbij! Ik had namelijk grootse plannen voor de vrijdag en de zaterdag om het een en ander aan sportschool in te halen. Maar ook deze dagen werden overhoop gegooid. Werk, verjaardagen van oma’s, notaris bezoeken… allemaal zaken die langer duren dan je van te voren denkt 😉 en dus was er alleen nog de zondag over. Een zondag waarop ik niets anders hoefde te doen dan de hond uit te laten, deze blog te schrijven én mijn verloren trainingen in te halen!

Op zondag begon ik dus met een lekkere sportschool sessie en sloot ik de dag af met 12,5 km hardlopen. Opnieuw met een kleine pitstop dankzij eerder genoemd probleem (ik moet hier toch eens naar laten kijken). Maar uiteindelijk maakte dat geen slechte score! Het totaal kwam uit op – 1 training en – 4,5 km. Dat moet komende week beter kunnen! Ik zou niet willen zeggen dat ik meer tijd heb komende week, maar met een nieuwe planning in mijn agenda, moet ik toch minimaal aan de 30 km komen en minimaal 2 trainingen! Even mijn agenda raadplegen voor mijn strakke schema van deze week!