Suikervrije repen

Het houd me bezig, de gezonde tussendoortjes. Want ondanks dat ik nog steeds niet 100% terug ben bij mijn gezonde ik van maanden geleden, ben ik wel steeds beter bezig. Ik heb er deze week een sport van gemaakt om op zoek te gaan naar gezonde tussendoortjes. Want, hoe lekkerder mijn gezonde versnaperingen zijn, hoe gemakkelijker ik het mezelf maak om me te houden aan een healthy lifestyle!

Die zoektocht is echt enorm leuk. Ik kom namelijk terecht op food blogs waarvan ik het bestaan niet eens wist! En daarbij gaat er een wereld aan recepten voor me open! Niet alleen is dat een waar feest voor mij, ook mijn collega’s smullen lekker mee van mijn zelf gefabriceerde repen. En met plezier kan ik wel zeggen! Een reep was daarbij echt de favoriet. Iedereen verorberde deze suikervrije repen met gemak en luid gesmak. Kortom: het is een blijvertje! Ik kan er nu al geen genoeg van krijgen!

Wat heb je nodig?

* 80 gram gemengde noten, zaden en pitten (ongebrande en ongezouten noten, chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten)
* 2 eetlepels kokosrasp
* 75 gram ontpitte dadels
* 130 gram havervlokken
* 2 theelepels geraspte schil van een citroen
* 1 eetlepel kaneel
* 70 gram honing
* 2 eetlepels water
* 2 eetlepels kokosolie

Zo maak je ze

* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Doe de havervlokken, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel bij elkaar in een blender en maal tot een grove substantie.
* Verwarm de honing, kokosolie en het water in een pannetje tot alles helemaal vloeibaar en gemengd is.
* Roer door en voeg je haver-notenmengsel toe.
* Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
* Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel je haver-notenmengsel erover.
* Verdeel het mengsel, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte.
* Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is. Let op dat het niet donkerbruin wordt. Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.
* Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.
* Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.

Smullen maar!