granola

Vakantie is heerlijk en je hebt van die momenten dat je zou willen dat je altijd vakantie had. Ook ik heb dat vaak geroepen, maar in werkelijkheid bestaat er natuurlijk niet zoiets als eeuwige vakantie.  Dat noemen we dan natuurlijk gewoon werkeloos. En uit ervaring weet ik dan weer, dat wanneer je echt werkeloos bent, je zou willen dat die eeuwige ‘vakantie’ snel weer ten einde komt. Kortom, je kunt dus maar beter genieten van je vakantie en accepteren dat er een einde aan komt… er komt immers gewoon weer een nieuwe vakantie in de toekomst! Dan houd je iets om weer naar uit te kijken.

Volle bak weer aan de slag

Ook mijn vakantie was na drie weken nu echt ten einde. 2,5 week reizen door Sri Lanka en vervolgens 4 dagen luieren op een parelwit strand op de Malediven. Niets mis mee! Maar afgelopen vrijdag was het weer tijd om naar huis te gaan. Het normale leven weer laten beginnen. Of ik daar zin in had? Natuurlijk was het lekker geweest als die vakantie toch net even iets langer had geduurd, maar anderzijds had ik ook wel heel veel zin om weer thuis te komen. Weer in mijn eigen bedje te liggen, zelf maaltijden koken (en dan voorlopig even zonder rijst), ritme in je dagen hebben en natuurlijk gewoon weer gezond leven zoals ik deed voor we vertrokken.

Aan mijn broeken te voelen had de vakantie mijn extra laagje wel goed gedaan. Dat laagje was net even een iets dikker laagje geworden en mijn broeken zaten dus allemaal een tikkie strakker. Een teken dat ik na de vakantie dus maar beter weer volle bak aan de slag kon gaan. Geen suiker meer in de thee, geen colaatjes meer, geen witte boterhammen met boter en jam meer, geen ijsjes, geen koekjes, geen liters bier en ook zeker geen borden met bergen eten meer. Gewoon weer mijn eigenste eetpatroon vol vezels en eiwitten.

Gewoon de knop om en doen!

Voor mij werkt die ‘rehabilitatie’ eigenlijk maar op één manier: gewoon de knop om en doen! Vanaf het moment dat ik wakker werd in mijn eigen bed afgelopen zaterdag, was het dus klaar met de lekkernijen en ongezonde tussendoortjes. Het was weer tijd voor een heerlijk vezelrijk havermout ontbijt met fruit, een omelet met BRUIN brood voor de lunch en groentje, vlees en couscous voor het avondmaal. Stiekem had ik dat alles allemaal best wel gemist. Zo erg zelfs dat ik vanaf de Malediven mijn online shop vingertjes even over het scherm van mijn Iphone had laten glijden. Zo stond er op zaterdagochtend een pakket van Body & Fit voor me klaar, maar ook een doosje met nieuwe hardloop en gym kleding van Zalando. Volledig klaar om direct mijn goede voornemens kracht bij te zetten.

Naast het shoppen had ik aan de hand van mijn schrale aanwezige tijdschriften collectie wat ideeën op gedaan voor nieuwe recepten. Gezond, voedzaam en lekker. Dit weekend heb ik dus ook weer hard gewerkt aan mijn meal prep. Verse granola voor het ontbijt (zie foto: recept volgt donderdag) en een bananenbroodje als tussendoortje. Ondertussen heb ik alweer hardgelopen (al dan niet met heel veel moeite), uren lang met mijn lieve teckel gewandeld en een uurtje in de sportschool gestaan (met een partij hele vermoeide spieren). Je moet wat met al die extra uren wanneer je zo vroeg wakker bent vanwege de jetlag 😉

Good to be back

Ik heb het vaak geroepen voor ik vertrok: als ik terug kom van vakantie moet ik direct de draad weer oppakken! En wat ben ik blij dat ik dat gelukkig heb gedaan. Dat extra laagje vet ga ik zo snel mogelijk weer indampen! Die conditie en spierkracht heb ik vast en zeker snel weer hervonden… gewoon een kwestie van volhouden. It’s good to be back!