Ik ben dol op smoothies. En wel om twee redenen. Je hebt ze mega snel gemaakt. Het is immers gewoon een kwestie van een aantal producten in de blender stoppen, mixen en meenemen! En daarnaast kun je ze zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Nu ik weer helemaal back on track ben qua voeding, heb ik mijn geliefde smoothie ook weer opgenomen in mijn dagelijkse voedingspatroon. Het is gemakkelijk mee te nemen naar werk en als tussendoortje vult het prima!

Je moet het alleen even weten

Sinds ik dus zo actief bezig ben weer met voeding, is me trouwens wel iets opgevallen. In het speciaal voor mij afgestemde ‘dieet’ mag ik vrij weinig koolhydraten eten. Het is een combinatie van veel eiwitten en laag in koolhydraten. En dat is nog niet zo gemakkelijk. Ik was namelijk altijd in de veronderstelling dat koolhydraten voornamelijk huisvesten in brood, pasta en banaan. Maar wat ik niet wist, is dat de waarde koolhydraten in kwark en fruit bijvoorbeeld ook best hoog is! En dat ik dus al snel, onbewust, veel te veel koolhydraten naar binnen werkte!

Voor mij weer een reden om opnieuw op zoek te gaan naar een perfecte vervanger van mijn geliefde smoothies, boordevol fruit en kwark! En in die zoektocht kwam ik een hele grappige smoothie tegen, waar ik nou zelf nooit opgekomen zou zijn. Uiteraard heb ik deze geprobeerd en ik was echt boven verwachting verrast! Deze smoothie gaat dus nu al enkele dagen mee in mijn tas naar kantoor en in de middag geniet ik van een lekkere zoete bosvruchten, blauwe bessen, vanille shake. En het is het zo gemakkelijk! Je moet alleen even weten dat je vanille vla prima kunt gebruiken voor een smoothie!

Zo maak je het:

  • 125 g bosvruchten (diepvries)
  • 200 ml Optimel zuiveldrink framboos
  • 100 ml Optimel vanillevla

Mix in een blender de bevroren bosvruchten met de Optimel drink en de vanille vla tot een gladde drank. Verdeel over de glazen of schenk het in een bidon om lekker mee te nemen voor onderweg! Smullen maar!

 

Deze smoothie bevat de volgende voedingswaarden:

  • calorieën: 169
  • koolhydraten: 26,1 g
  • Eiwitten: 10,2 g
  • vetten: 0,6 g