Na een week besparen met resultaat, heb ik helemaal de draad te pakken. Ik zie het steeds meer als een uitdaging om op zo veel mogelijk manieren geld te besparen. Zo is het deze challengeweek voor mij kletjesweek. Ik weet niet eens of dat een Limburgs woord is, maar zo heette dat bij ons thuis vroeger. Al deden we het dan geen hele week maar vaak slechts een dag. Dan keek mijn moeder eens goed in de kasten en koelkast wat we nog in huis hadden en wat er op moest en daar fabriceerde ze dan een maaltijd van. Dat is precies wat ik ook ben gaan doen en tot nu toe heb ik deze week nog geen boodschappen gedaan voor het avondeten… lekker hoor!

Kletjes

Maar ondertussen heb ik de rest van de week ook uitgeroepen tot kletjesweek. Op allerlei manieren heb ik namelijk geld weten te verzamelen. Ik denk zelfs dat ik met al mijn kletjes tot nu toe meer heb verdiend dan dat ik heb uitgegeven. Geen slechte score!

Op maandag nam ik op verzoek een pak yogurtdrink mee voor mijn collega. We halen wel vaker iets voor elkaar en dus was het geen moment bij me opgekomen om hem te vragen om die 1,50 terug te betalen. Tot hij erover begon en ik het zelfs nog even wegwimpelde. “Doe niet zo gek joh! Het is maar 1,50! Haal jij toch volgende keer iets voor mij!” Maar in het kader van mijn financiële detox wilde hij er niets van weten. Die 1,50 werd overgemaakt. En dat zette me aan het denken. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Mijn collega had helemaal gelijk!

Kleine geldverstrekkertjes

Want na de 1,50 van mijn collega, ging op zoek naar nog meer kleine geldverstrekkertjes. Zo kwam ik nog een tas vol lege limonadeflessen tegen. Die lagen al zeker een jaar in de berging zonder dat ik of mijn huisgenoot er ook maar naar gekeken hadden. Die tassen nam ik mee naar de supermarkt, waar ik toch maar mooi twee euro ontving voor de flessen. Geen vetpot, maar ach… twee euro! Ook ING heeft haar steetje bijgedragen, door van al mijn oude pinpassen het geld van mijn chipknip terug te storten. Maar liefst drie keer 39 cent! Nou, nou… maar hé… wie het kleine niet eert…

Ook bedacht ik me ineens dat ik mijn staatslot nog niet had gecashed. Ben maar niet bang, daar heb ik geen miljoen mee gewonnen, maar wel 5 euro. En aangezien ik dat geld voor dat staatslot al in het oude jaar heb uitgegeven, is dat geld nu toch echt extra.

Financieel detoxen is leuk!

Het zijn natuurlijk maar kleine dingen, maar de optelsom is toch leuk, zeker als ik dit een paar weken weet vol te houden. Want ook heb ik deze week weer voor 15 euro spullen verkocht via Marktplaats. In totaal heb ik dus zo’n 24 euro verdiend aan kleinigheden en heb ik pas een keer een kleine boodschap gedaan voor wat fruit en wasmiddel, mar nog geen grote boodschap. In totaal heb ik deze week dus al zo’n 40 euro uitgespaard. Ik begin dit financieel detoxen steeds leuker te vinden!