Zoete Aardappel Hummus

Heb jij ook wel eens, dat je ergens zit te eten en dat je iets voorgeschoteld krijgt dat zo lekker is, dat je het MOET proberen na te maken? Dat heb ik dus ook! Dus toen ik vorige week zat te lunchen bij Wilhelmina in Amsterdam en daar kreeg ik een broodje met zoete aardappel hummus. Echt werkelijk om je vingers bij op te eten! Dus dat was weer zo’n momentje dat ik dacht: dit MOET ik namaken! And so I did! En zonder borstklopperig te worden… dit is wel echt extreem lekker! En gezond ook nog. Dus zeker een must try at home!

Dit heb je nodig:

1 zoete aardappel

2 eetlepels Tahini

+/- 250 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook (uitgeperst)

1 eetlepel citroensap

1 theelepel paprikapoeder

snufje uienpoeder

snufje zout

snufje peper

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de zoete aardappel daarop. Bestrijk de aardappel met een klein beetje olie en rooster deze vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Wanneer de zoete aardappel klaar is, meng je alle ingrediënten in een keukenmachine (ik heb alles gemixt met de staafmixer overigens) en meng het tot er een gladde pasta ontstaat. Bewaar de hummus in een afgesloten potje in de koelkast en smullen maar!