Twee weken geleden kwam Esther bij mij eten en wanneer vriendinnen komen eten in het weekend, wil ik graag wat lekkers maken. Wat maak je echter klaar dat wel speciaal is, maar dat tegelijkertijd binnen onze macro’s past? Het Superfood kookboek van Jamie Oliver biedt in dit geval wederom de uitkomst! Had ik al gezegd dat het ook nog eens supermakkelijk te maken is? You’e welcome! Het recept is overigens voor twee personen. Dus wanneer je met meer mensen eet, moet je alles even vermenigvuldigen.
Wat heb je nodig?
- 300 gram bietjes in verschillende kleuren. Ik heb gewoon voorgekookte rode bietjes gebruikt. Net zo lekker;
- 150 gram bulgur;
- Olijfolie;
- 4 forelfilet van 75 gram elk. Zonder schubben en graden;
- 2 theelepels dijonmosterd;
- Wittewijnazijn;
- 1 eetlepel havermout;
- 15 gram verse tijm;
- 2 handen rucola;
- Een halve citroen;
- 2 theelepels geraspte mierikswortel. Dit staat vaak bij de Aziatische producten en ik heb een pastavorm gebruikt;
- 2 eetlepels yoghurt.
Hoe maken we de forel uit de oven?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer je rauwe bietjes gebruikt, moet je ze ongeveer 30 minuten koken in gezouten water totdat ze net gaar zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af.
Leg een vochtig stuk bakpapier in een braadslede of ovenschaal van 25 bij 30 centimeter en vet het papier licht in met olie. Spreid de bulgur op het vel papier uit en leg er de forelfilets op met de huid naar boven. Verdun de mosterd met een scheutje azijn en bestrijk de filets met het mengsel. Strooi vervolgens de havermout over de filets heen. Snijd daarna, het liefst met een mandoline, de rode biet in dunne plakken. Leg de plakjes dakpansgewijs tussen de filets.
Maak een dressing van één eetlepel azijn met één eetlepel olie, een snufje zeezout en gemalen zwarte peper. Strijk eerst de dressing met het bosje tijm over de bietjes en ris er daarna de blaadjes af. Zet de ovenschaal vijftien tot twintig minuten in de oven. Maak de rucola aan met een scheutje citroensap en strooi ze erop. Roer de mierikswortel door de yoghurt, voeg naar smaak zout en peper toe en schep de saus op de vis. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Wat doet dit bordje eten nou voor je? Het bevat slechts 378 calorieën en 9,5 gram vet. Verder zit het lekker hoog in de eiwitten met 37,4 gram en bevat het maar 35,9 gram koolhydraten. Klinkt als een mooie uitgebalanceerde maaltijd toch? Laat mooi nog wat ruimte over voor een wijntje. Enjoy!
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.