zoete aardappel pizza

Sinds ik de zoete aardappel heb ondekt, heb ik al veel verschillende recepten geprobeerd. Van frietjes tot chips en van blokjes tot puree. Maar zoete aardappelpizza had ik nog nooit gemaakt. Vorige week werd ik door mijn collega getipt dat dit echt een vreselijk lekker recept is. Gemakkelijk te maken, gezond en om te smullen! Alle ingrediënten dus om het zelf eens te proberen. En dit recept is absoluut zo lekker, dat ik graag weer hier deel. Dit is een must try recept!

Wat heb je nodig? (1 pizza voor 2 personen)

Pizzabodem:

  • ongeveer 400 gram zoete aardappel
  • 70 gram patent bloem
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak

Toppings:

  • Hüttenkäse (gekruid of naturel. 50/50 kan ook)
  • Veldsla
  • Parmaham
  • Cherrytomaatjes

Zo maak je de zoete aardappel pizza

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in voldoende water gaar en giet ze vervolgens af. Laat de aardappelblokjes droog stomen. Hoe droger de aardappelblokjes zijn, hoe beter de pizzabodem straks te maken is. Stamp daarna de zoete aardappel fijn en voeg de bloem, het ei en peper en zout toe. Roer het geheel even goed door elkaar. Je zult zien dat het een beetje een papje blijft, maar dat hoort. Dit komt tijdens het bakken absoluut goed!

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C. Stort het zoete aardappelmengsel op het bakpapier en vorm dit met een lepel tot een ronde pizzabodem. Vierkant mag natuurlijk ook, als je liever een vierkante pizza hebt 😉

Bak de pizzabodem in het midden van de oven in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. Ik heb deze voorzichtig even omgedraaid tijdens het bakken, maar of dat nodig is, ligt aan jouw oven. Houd de bodem in ieder geval wel een beetje in de gaten tijdens het bakken. Top de pizzabodem af met de bovenstaande toppings, of de toppings die jij zelf lekker vindt. De hüttenkäse kun je bijvoorbeeld ook vervangen voor normale tomatensaus en kaas.

Laat me hieronder weten wat je van dit recept vond! Eetse 🙂